Fedakar evladın öğretmenlik hayali

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 28.11.2014 11:20:00
Erzurum’da 6 yıl önce felç olan annesine bakmak için okulu bırakan genç kız, öğretmen olmak istiyor.
Fedakar evladın öğretmenlik hayali

E. Mehmet YILMAZ'ın -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da 6 yıl önce taziye ziyareti dönüşünde kaza geçiren 45 yaşındaki Ayşe Öztürk, omurilik zedelenmesi ve kalçasının kırılması sonucu felç geçirerek yatağa mahkum kaldı. Annesinin geçirdiği kaza sonrası okulunu bırakarak annesine bakmak zorunda kalan 20 yaşındaki Dilan Öztürk, annesinin tedavisinin yapılmasının ardından arkadaşları gibi okula devam edip resim öğretmeni olmak istiyor. Erzurum’da 6 yıl önce akrabalarına taziye ziyaretinde bulunan Ayşe Öztürk ile eşi Fatih Öztürk, dönü yolunda kaza geçirdi. Kazada omurilik zedelenmesi sonucu felç geçiren 45 yaşındaki Ayşe Öztürk, yatağa mahkum kaldı. Ayşe ve Fatih Öztürk çiftinin en büyük kızları olan 20 yaşındaki Dilan Öztürk, felç geçiren ve yatağa mahkum kalan annesine bakmak için okulu bırakmak zorunda kaldı.

TAZİYE ZİYARETİ DÖNÜŞÜNDE KAZA GEÇİRDİ VE YATAĞA MAHKUM KALDI
Taziye ziyaretinden sonra kaza geçirerek yatağa mahkum kalan 45 yaşındaki Ayşe Öztürk, yatmanın hiç kolay olmadığının ifade ederek hastalığının tedavisi için hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Ayşe Öztürk,”6 yıl önce Ramazan ayında bir gün akrabalarımıza başsağlığına gittik. Eşimle beraber evimize dönerken arabanın freni tutmadı ve dağdan aşağıya uçtuk. Ben kaza geçirdikten sonra bayılmışım hiçbir şeyden haberim yok. Kaza geçirdiğimiz yere ambulans gelip beni hastaneye götürmüş. Hastanede kaldık sonra beni ameliyata aldılar. Omuriliğim koptuğu için felç oldum. 6 yıldır ayağa kalkamıyorum sadece yatıyorum. Sinir damarlarım koptuğu için sadece ellerim ve dirseklerim çalışıyor. Doktorlar hastalığımın Türkiye’de tedavisinin olmadığını yurt dışında yeni bir tedavinin çıktığını söylediler. Ben artık ayağa kalkmak istiyorum. Çünkü 6 yıldır yatıyorum ve yatmak hiç kolay değil.” dedi.

FELÇLİ ANNESİ BAKMAK İÇİN OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDI
6 yıl önce annesinin kaza geçirmesinin ardından annesine baktığı için okulu bırakmak zorunda kalan 20 yaşındaki Dilan Öztürk’ün en büyük hayali ise okuluna devam edip resim öğretmeni olmak. Dilan Öztürk, “Okulu annemin hastalığından dolayı bırakmak zorunda kaldım. Ortaokulu bitirdim tam liseye başlayacaktım ama annem böyle bir kaza geçirdi bu yüzden liseye başlayamadım. 6 yıldır anneme bakıyorum. Annemin hastalığının yurt dışında tedavisi olduğunu öğrendik bu yüzden hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz. Annemin tedavisi yapıldıktan sonra sağlığına kavuşursa bende arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum. Annemin hastalığı döneminde sürekli evde olduğum için resim çizme yeteneğimin olduğunu fark ettim. Bu yüzden güzel sanatlar bölümünü okuyup resim öğretmeni olmak istiyorum. Annemin tedavisi için bütün herkesten yardım istiyorum” şeklinde konuştu.
Babasının marangoz olarak çalıştığını ve bütün imkanlarını annesi için seferber etmesine rağmen çözüm bulamadıklarını dile getiren Dilan hem annesinin tedavisi hem de okumak için yardımseverlerden destek beklediğini söyledi.(İHA)
Etiketler : Erzurum, evlat, resim, felç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler