ESKİ'nin Tahakkuk Müdürü'nden 'kaçak su kullanıyoruz' ihbarı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 19.12.2014 00:05:00
Tahakkuk Müdür oldu, ilk iş kendisini ve komşularını 'kaçak su kullanıyoruz' diye ihbar etti.
ESKİ'nin Tahakkuk Müdürü'nden 'kaçak su kullanıyoruz' ihbarı

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi... 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ESKİ) memur olarak çalışırken 5 ay önce Müdürlük görevine getirilen Yahya Han, bugüne kadar eşine ender rastlanacak bir dürüstlük örneği gösterdi.18 yıllık memur olan 42 yaşındaki 4 çocuk babası Yahya Han'ın oturduğu apartmandaki ortak kullanım olan su kaçaktı. Abone İşleri Dairesi Başkanlığı'nda Tahakkuk Müdürü görevine atanan Yahya Han’ın ilk işi, kendisini ve komşularını ihbar etmek oldu. Kurum içinde çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Yahya Han, Dadaşkent semtinde Güvengir Apartmanında oturuyordu. Binada bodrum katta bulunan ve ortak kullanım olan su, kaçaktı.

İHBAR EDİP KENDİSİNE VE KOMŞULARINA CEZA KESTİRDİ, SUYU KESTİRDİ...

'Kaçak su kullanıyoruz' dedi, yetkisini kullanıp ekip görevlendirdi, tutanak tutturdu. Hem kendisine hem de komşularına ceza yazdırıp suyu kestirdi. Kesme bağlama ekibine oturduğu binanın adresini vererek kaçak su kullanılıp kullanılmadığının kontrol edilmesi talimatını verdi. Binaya giderek tesisatı kontrol eden ekipler, binanın bodrum katında kaçak su kullanıldığını tespit etti. Apartmana, toplamda 1523 TL para cezası verildi, su mühürlenerek kesildi. Ev başına 169 TL ceza kesildi, ceza dürüst Müdür Yahya Han içinde uygulandı. İddialara göre bazı komşuları ile ceza yüzünden arası açıldı. Görevini yaptığını ve herkesin cezayı ödemekten başka çaresinin olmadığını belirten Müdür Yahya Han, ''Ben kendi binamı ve komsularımı defalarca uyardım. Günahtır yapmayın dedim ama beni dinlemediler'' dedi. 

 

‘‘BU ŞEHİRDE BİRŞEYLERİ DÜZELTMEK İSTİYORSAK...’’

''Rabbim bana hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyi nasip etmesin'' diyen ESKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Tahakkuk Müdürü Yahya Han, ''Bu şehirde bir şeyleri düzeltmek istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız. Beni bu göreve getiren ve karşılığında beklentileri sadece bu şehre dürüst bir şekilde hizmet etmemi isteyen ve her şekilde desteklerini benden esirgemeyen basta Belediye Başkanımız Mehmet sekmen beye ve ESKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Ben sadece bin insan olarak görevimi yaptım'' dedi. Yahya Han, yaptığı dürüstlük ile kurum içerisinde mesai arkadaşları tarafından büyük takdir topladı.

NOT: Haberi kaynak göstererek kullanabilirsiniz...

Etiketler : Erzurum, su, kaçak, tahakkuk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler