Köylüler sayesinde 8 PKK’lı öldürüldü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 09.09.2015 18:57:00

RADARHABER / ERZURUM  

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışama 8 PKK’lı öldürüldü. Hainlerin öldürülmesinde vatandaşların desteğinin büyük etkisi oldu. Öldürülen teröristlerin, şehit korucunun katilleri olduğu belirlendi. Şenkaya ve Ardahan’ın Göle ilçelerinde bir kaç kez eylem yapıp 1 sivil vatandaş ile 1 korucuyu öldüren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede oprerasyon başlatılmıştı. 1 Eylül tarihinden itibaren 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilen Şenkaya ilçe kırsalında, güvenlik güçleri arazide arama tarama çalışması yapıyordu. Jandarma özel harekat timlerini pusuya düşürmek isteyen 8 terörist, gece boyu süren çatışma sonunda ölü ele geçirlid.

VATANDAŞIN İHBARI HAİN PUSUYU ÖNLEDİ, ELİNE SİLAH ALAN DESTEĞE GİTTİ

Dün gece saat 02.30 sıralarında devriye atan özel harekat timlerine, 8 kişilik PKK'lı teröristler tarafından pusu kurulmak istendi. Durumu uzaktan gören vatandaşlar, jandarma timini bilgilendirdi. Bunun üzerine harekete geçen özel hareket timleri, takviye ekiplerle birlikte teröristlerin bulunduğu kırsal alanı kuşattı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada, 8 terörist öldürülerek etkisiz hale getirildi. Teröristlerin uzun namlulu silahları, el bombaları ve patlayıcı mühimmatlarına ise el konuldu. Bu arada yoğun çatışma sırasında eline tüfek alan köylüler ve korucuların da güvenlik güçlerine destekte bulunup teröristlerin kaçış istikametlerini kestikleri öğrenildi. Teröristlerin cenazelerinin otopsi yapılmasının ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

ŞEHİT KORUCUNUN KANI YERDE KALMADI

Etkisiz hale getirilen PKK’lı 8 teröristin, yaklaşık 50 gündür belirli aralıklarla o bölgede eylem yapan iki grubun öncüleri ve şehit korucu Yakup Aktürk’ün failleri olduğu belirlendi. O bölgedeki iki terörist grubunun öncüleri olduğu tespit edilen teröristlerin Şenkaya - Oltu - Göle Karayolunda yol kesip araçları yakma ve saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilirken, korucu Yakup Aktürk, çıkan çatışmada ağır yaralanmış, hava ambulansıyla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine getirilmiş kısa bir süre sonra hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.

Etiketler : Erzurum, kahraman, Şenkaya, hain,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler