Örgütten kaçarak teslim oldu

Cem BAKIRCI'nın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Silah zoruyla PKK kamplarına kaçırılan 17 yaşındaki genç, örgütten kaçıp teslim oldu. Örgütte yaşadıklarını anlatan itirafçı genç, pişmanlık yasasından faydalanıp tahliye olacağı günü bekliyor. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde oturan 17 yaşındaki İ.T., 2015 yılının Nisan ayında silah zoruyla örgüte kaçırıldı. Teröristler, 'Abin kamplardan kaçtı, onun yerine seni götüreceğiz' diyerek ailesini silah zoruyla tehdit edip İ.T.'li götürdüler. Kendisi gibi çok sayıda çocukla aynı kampta bulunan İ.T., nöbet tutturulduğu bir anda kaçtı. Ailesinin Suriyeli kaçakçılara ödediği para sonrası Türkiye'ye geçmeyi başaran İ.T., güvenlik güçlerine teslim oldu. Tutuklanan İ.T., pişmanlık yasasından faydalanmak istiyor. Çocuk PKK'lı itirafında ,"Dağa ailemin ve benim öldürülme tehdidi ile kaçırıldım, fırsatını bulup ülkeme kaçtım" dedi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

PKK'nın çocukları zorla dağa çıkarılmasına vicdanı el vermediği için geçtiğimiz 7 Haziran günü Suriye'nin Derik Kampı'nda PKK Lideri Bahoz Erdal'ın yönetimindeki kampta silahlı nöbet tutarken kaçmayı başaran 17 yaşındaki İ.T., 28 Ağustos 2015 günü Erzurum'da teslim olmak istediği sırada Polisin yaptığı kimlik kontrolü sırasında yakalandı. Örgütten kaçtığını Polise söyleyen İ.T., teslim olmak istediğini belirtti. Gözaltına alınan İ.T., tutuklandı. Hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

ABİSİNİN YERİNE ÖRGÜTE KAÇIRILDI

Örgüte silah zoruyla kaçırıldığını belirten 17 yaşındaki İ.T., 5 ay kaldığı bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki Derik Kampı'ndan günlerdir kaçmayı planladığını itiraf etti. İ.T., 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum' dedi.  İ.T. iddianamede yer alan örgüt kampından kaçış sürecini şöyle anlattı: "Örgüt üyeleri evimize geldi. Daha önce örgüte katılan abim de örgütten kaçmıştı. Bize 2013 yılında 'Bir oğlunuz örgütten ayrıldı, onun yerine bir oğlunuzu vereceksiniz' diyerek ölüm tehdidi ile beni örgütün dağ kadrosuna  2015 yılının Nisan ayında götürdüler. İsimlerini bilmediğim örgüt üyeleri tarafından Türkiye Sınırını geçip PKK'nın Derik Kampına ulaştım. Bu kampın sorumlusu olarak Suriye Uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin bulunuyordu.  Burada askeri eğitim aldıktan sonra, beni yapı görevine verdiler. Yapı görevinin anlamı 'rütbesiz silahlı örgüt üyesine' verilen görevdir. Bu kampta yaklaşık 5 ay kalarak eğitimim tamamladıktan sonra, örgütte koğuş nöbeti tutuğum sırada kaçma planı yaptım. Sabahın ilk ışıklarında kampta koğuş nöbeti tuttuğum sırada kaçmayı başardım."

"SİLAHLI EYLEME KATILMADIM"

Silahlı eyleme katılmadığını belirten Çocuk PKK'lı İ.T.,"Daha sonra, Suriye'nin Kamışlı Kasabasına gelerek burada ailemin de büyük katkısı ile tanıştığımız ve kaçakçılık ile uğraşan Suriye uyruklu kaçakçı tarafından para karşılığı Türkiye'ye giriş yaptım. Ben örgütün hiç bir silahlı eylemine katılmadım. Kendi isteğimle karar vererek ülkeme kaçtım.  Şimdi devletimizin şefkatli ellerinde olduğum için mutluyum" dedi. 17 yaşındaki İ.T. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 314/2 maddesi kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak olan İ.T., silahlı çatışmalara katılmadığı tespit edilirse, yasadan faydalanarak serbest kalma ihtimali var. (Palandöken)



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/orgutten-kacarak-teslim-oldu_10500.html