Erzurum’da okul sporları zirvesi düzelendi

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum’da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, okul sporları bugünü ve geleceği tartışıldı Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Yılmaz Subaşı’nında katıldığı zirvede. Erzurum GHSİM Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen, Milli Eğitim İl Koordinatörü Zeyit Palabıyık ile İl Tertip Komitesi üyesi Süha Mesutgil okul sporları ile ilgili bilgiler verdi. Kent merkezi ve ilçelerden gelen beden eğitimi öğretmenleri, okul sporlarında yeni sezonda uygulanacak kurallar ve talimatlar hakkında bilgilendirildi.
 
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE ÇAĞRI
 
Erzurum’un ilçe ve mahalleleri ile birlikte 800 bin dolayındaki nüfusu ile sporda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, spor kenti ve yüksek irtifa kamp merkezi Erzurum’da sporun gelişmesi ve daha geniş kitlelere yayılması konusunda beden eğitimi öğretmenlerine büyük görev düştüğünü söyledi. Taşkesenligil, “Erzurum, 50 bin lisanslı sporcuya sahip bir kent. Bu ilde her spor dalında çok başarılı olacak ve milli takımlarda ülkemizi temsil edecek yetenekler var. Yeter ki, biz bunları keşfedelim ve çalıştıralım. Bu konuda siz değerli beden eğitimi öğretmenlerimize büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Okul sporlarını daha aktif hale getirmek için çalışın, gayret edin. Bizler de sizi destekleyelim” dedi.
 
SPOR SALONLARIMIZ VE SAHALARIMIZ SİZE SONUNA KADAR AÇIK
 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, bugüne kadar kendi spor tesislerinde çalışmak isteyen hiç kimseye ‘Hayır’ demediklerini ifade ederek, “Yeter ki, sizler şehrimizde sporun gelişmesi ve okul sporlarının daha aktif ve geniş katılımlı takımlarla yapılmasını sağlayın. Tesis konusunda Hamdolsun hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye’nin spor tesisi zengini bir kentiyiz. Buz sporlarında ise tesis konusunda Türkiye şampiyonu bir iliz. Sizlerden bu buz sporları salonlarından şampiyonlar çıkarmanızı arzu ediyoruz. Salon sporlarında da artık Erzurum’un okul sporlarında bir ağırlığının olması ve Türkiye şampiyonu takımların çıkması en büyük dileğimiz. Salonlarımız ve sahalarımız emrinizde yeter ki, beden eğitimi öğretmenleri olarak gençlere spor yaptırın, biz 24 saat bu spor tesislerimizde size hizmet vermeye hazırız” diye konuştu.
 
TOPLUMA SPOR YAPMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMALIYIZ
 
2011 Üniversiade ve 2017 EYOF gibi çok önemli uluslararası anlamda organizasyon düzenleyen bir kent olduklarının altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “İnanıyorum ki, Erzurum olarak 2026 Kış Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapan bir il olacağız. Buna inancım tam, bu doğrultu da çalışmalarımız aralıksız sürüyor” şeklinde konuştu. Ülkemizin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus yapısının korunarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, ve spor kültürünün artırılması gerektiğini söyleyen Taşkesenligil, şunları söyledi:
“Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi ve spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliğinin artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla başarılı sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için okul sporlarına önem vermekteyiz. Bu kapsamla yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum. Bu önemli toplantıya katılan tüm beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyor, katılımlarından dolayı kendilerini kutluyorum.”


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/erzurumda-okul-sporlari-zirvesi-duzelendi_15439.html