Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

RADARHABER / ERZURUM
Bu hafta Türkiye sinemalarında 5'i yerli 7 film vizyona girdi. Yerli filmlerin ağırlıkta olduğu 10 Kasım haftasında, dikkat çeken yapımlar arasında, usta oyuncu Şener Şen'in uzun bir aradan sonra kamera karşısına geçtiği ' Yol Ayrımı' adlı film var. Barış Arduç ve Elçin Sumgu'nun başrolleri paylaştığı ' Mutluluk Zamanı' adlı yerli yapımda yine dikkat çeken ve gişe yapması beklenen başka bir film. Komedi severler içinse ' Yanlış anlama' adlı film dikkat çekiyor. Yabancı filmler arasında ise, ' Doğu Ekspresinde Cinayet' adlı filmin gişe yapması bekleniyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler, konuları ve fragmanları...
 
1. Yol Ayrımı
 
Vizyon Tarihi: 10.11.2017 (2s 30dk)
 
Yönetmen: Yavuz Turgul
 
Oyuncular: Şener Şen, Mert Fırat, Rutkay Aziz
 
Tür: Dram
 
Konusu: 
 
Mazhar, hayatını babasından devraldığı tekstil imparatorluğunu büyültmeye adamıştır. Bunun için de agresif ve acımasız yöntemler izlemekten çekinmez. Fakat Mazhar'ın yaşadığı trafik kazası birçok şeyi değiştirir. Kaza Mazhar'ın hayata yeniden tutunmasını sağlar. Belki böylece geçmişten bugüne fark etmeden taşıdığı ağır yükten de kurtulabilecektir. Bu değişim tabii ki kolay olmayacaktır. Karşılaştığı yol ayrımında, ailesi önünde bir engel olarak beklemektedir. Mazhar  Kozanlı, yaptığı tercihin bedelini ödemek ya da pes etmekle karşı karşıya kalacaktır. Çıktığı bu yolda yeni dostlar ve mekanlar bulacak, yolu Nur'un Gemisi ve tayfasıyla da kesişecektir.

 



2. Mutluluk Zamanı

 

Vizyon Tarihi: 10.11.2017 (1s 47dk)

 

Yönetmen: Şenol Sönmez

 

Oyuncular: Barış Arduç, Elçin Sangu, Cengiz Bozkurt

 

Tür: Komedi, Romantik

 

Konusu: 

 

Mert, müşterilerini hayata karşı ayakları dimdik yere basan insanlara dönüştüren "mutluet.com.tr " şirketinin sahibidir. Geçmişiyle yüzleşmeden kendi mükemmel hayatını yaratan Mert ve tüm hayatını geçmişinde yaşadıkları üzerine kuran Ada'nın yolları sürpriz bir şekilde kesişir. Mert'in hayatı Ada'yı tanıdıkça değişmeye başlar. Mert'i tanıdıkça ona aşık olan Ada ise ne kadar duygularına engel olmaya çalışsa da başarılı olamaz. Kendisini hep kaybeden biri olarak gören Ada'nın ağabeyi Tarık'ın hayatı ise Mert'le tanıştığında bambaşka bir hal alır. Fakat ne Cengiz'in "Mert'in kız kardeşine aşık olduğundan haberi vardır; ne de Ada'nın abisinin Mert'ten çapkınlık dersleri aldığından. Romantik komedi türündeki filmin başrolünde Kiralık Aşk dizisinde canlandırdıkları Ömer ve  Defne karakterleriyle büyük başarı yakalayan  Barış Arduç ve  Elçin Sangu yer alıyor.




3. Yanlış Anlama
 
Vizyon Tarihi: 10.11.2017
 
Yönetmen: Ulaş Cihan Şimşek
 
Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Hakan Bilgin
 
Tür: Komedi
 
Konusu: 
 
Türkiye'de zor duruma düşmüş bir aile, kendilerine  Azerbaycan'dan kalan miras için kalkar,  Bakü'ye gider. Azeri ve Türk aile, mirası alabilmek için onlara verilen listedeki maddeleri birlikte yapmak zorundadır. Türk oyuncular ve  Azerbaycan'ın en iyi oyuncuları Ferda Amin, İslam Mehreliyev'in de yer aldığı macera başlar. Ama gel gör ki iki aile birbiriyle bir türlü anlaşamaz.  İstanbul'un tarihi semtlerinde başlayıp,  Azerbaycan'ın benzersiz şehri  Bakü sokaklarına uzanan bu macerada, bizi bol kahkaha, aksiyon, dram ve aşk bekliyor. Filmin yönetmen koltuğunda Ulaş  Cihan Şimşek oturuyor. Senaryosunu Ayberk Çınar'ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ise;  Şevket Çoruh, İlker Ayrık,  Hakan Bilgin,  Bahadır Efe, Duygu Karaca,  Pelin Sönmez, Pervin Abiyeva, Islam Mehreliyev ve Ferda Amin yer alıyor.
 


4. Doğu Ekspresinde Cinayet
 
Vizyon Tarihi: 10.11.2017 (1s 54dk)
 
Yönetmen: Kenneth Branagh
 
Oyuncular: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Josh Gad
 
Tür: Gerilim, Polisiye
 
Konusu: 
 
1930'lu yıllarda  İstanbul ve  Paris arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur.Trende çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif  Hercule Poirot da vardır. Trenin kara saplanıp durması, Poirot'a yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir.
 


5. Ağır Kelepçe
 
Vizyon Tarihi: 10.11.2017
 
Yönetmen: Cüneyt Faruk Arkın
 
Oyuncular: Faruk Enterli, Dilara Cambaz, Cüneyt Faruk Arkın
 
Tür: Dram, Macera
 
Konusu: 
 
Türkiye'de hala idam cezasının yasal olduğu yıllarda Arkın, işlemediği bir suçtan dolayı idama mahkum edilmiştir. Cüneyt ise aynı hapishanede hafif yaralamadan suçundan dolayı yatmaktadır. Ancak hapisteki haksızlıklara başkaldırdığı için sık sık hücre cezası almaktadır. Arkın da aynı şekilde zaman zaman hücreyi ziyaret etmektedir. Cüneyt'in tahliye edileceği gün, Arkın'ın cezası infaz edilecektir. 2 gün kala bu iki mahkum elleri birbirine kelepçelenmiş halde şehir merkezine nakledilir. Ancak Arkın idam cezası almasına neden olan suçun asıl faili olan Cabbar, suçunu üstlenen Arkın'ın idamdan önce konuşma ihtimaline karşı nakil aracına bir saldırı yapmayı planlamıştır.
 


6. Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali
 
Vizyon Tarihi: 21 Eylül 2012 (1s 56dk)
 
Yeniden Vizyona Giriş Tarihi: 10.11.2017 
 
Yönetmen: Metin Avdaç
 
Tür: Belgesel
 
Konusu: 
 
Türk edebiyat tarihinin en önemli ve zamanında hakkı en çok yenmiş isimlerinden olan Sabahattin Ali'nin yaşam öyküsü ve trajik ölümü hiç silinmeyecek kara bir leke olarak kalsa da, edebiyat ustasına vefa borcunu ödemek amacıyla yeni işler de ortaya konuyor. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Metin Avdaç'ın üstlendiği Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali belgeseli uzun bir araştırma sürecinin ardından Almanya, Bulgaristan ve Türkiye gerçekleştirilen çekimlerle tamamlandı. Filmde Sabahattin Ali'nin edebiyatçı kimliğinin yanı sıra sevdaları, fikir dünyası ve onu fail-e meçhule götüren dönemin sosyo-politik dinamikleri de ele alınıyor...
 


7. Umudun Öteki Yüzü
 
Vizyon Tarihi: 10.11.2017 (1s 40dk)
 
Yönetmen: Aki Kaurismäki
 
Oyuncular: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Ilkka Koivula
 
Tür: Dram, Komedi
 
Konusu: 
 
Khaled (Sherwan Haji) Finlandiya'ya geldikten sonra burada sığınma hakkı talep eden, ancak reddedildikten sonra yasadışı yollarla ülkede kalmış Suriyeli bir göçmendir. Yolu kumarbaz restoran sahibi Wikström (Sakari Kuosmanen) ile kesişince Helsinki'deki yeraltı hayatı da farklı bir seyre girecektir.
 

 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/bu-hafta-vizyona-giren-filmler_15450.html