Erzurum Adliyesi'nde ilginç klavye davası

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Adliyesi, kurum içerisinde ilginç bir klavye soruşturmasını karara bağladı. Zabıt katipliği için klavye sınavına giren ancak kazanamayan adaylar, itiraz edip klavyelerin bozuk olduğunu gerekçe gösterdi. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 09/10/2017 tarihli ilanı gereğince, Erzurum Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı´nca 08-14 Kasım 2017 tarihlerinde 13 adet Komisyon Başkanlığı için Zabıt Katipliği Klavye Uygulama sınavı yaptı. Sınav sonuçları açıklandı, ancak kazanamayan 3 aday ilginç bir itirazda bulundu.

 

‘KLAVYELER BOZUKTU SINAVI GEÇEMEDİK´

Sınava giren adaylardan Semanur Saygı, Mervenur Tekle ve Hakan Yıldırım, bilgisayar ve klavyelerin bozuk olduğunu, bu nedenle sınavını geçemediklerini iddia edip sınav sonucuna itiraz ettiler. Yapılan bu itiraz üzerine inceleme başlatıldı. Erzurum  Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu toplandı. İtirazlar üzerine  adayların sınava girdikleri bilgisayar ve klavyeler teknik incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonrası klavyelerin bozuk olmadığı, adayların istenilen seviyede klavye kullanmadıkları için sınavı kaybettikleri kararına varıldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kararı adliyenin internet sitesinden de duyurdu.

 

‘HEYECAN VE DİĞER ŞAHSİ HATALARDAN DOLAYI BAŞARISIZ BULUNDUKLARI  ANLAŞILMIŞTIR´

Kararda şu görüşlere yer verildi;

‘‘ Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 09/10/2017 tarihli ilanı gereğince Komisyon Başkanlığımızca 08-14/11/2017 tarihlerinde 13 adet Komisyon Başkanlığı için yapılmış olan Zabıt Katipliği Klavye Uygulama sınavı için bir kısım adayın itirazlarına ilişkin karar verilmesi zarureti hasıl olmakla,

Konu görüşülüp değerlendirildi;

GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:

Klavye Uygulama sınavları için itirazda bulunan adaylar, Semanur SAYGI, Mervenur TEKLE ve Hakan YILDIRIM´ın itirazları incelendiğinde Klavye Uygulaması yapılan Bilgisayar ve Klavyelerde teknik bir arıza bulunmadığı, ilgililerin heyecan veya diğer şahsi hatalardan dolayı Klavye Uygulamasında başarısız bulundukları anlaşılmış olmakla, Adı geçenlerin Klavye Uygulama sınavlarına tekrar alınmalarına ilişkin taleplerinin ayrı ayrı,

REDDİNE,

Karardan bir suretin Adliyemiz sitesinde ilan edilmek üzere Erzurum Bilgi İşlem Müdürlüğüne gönderilmesine,

İlgililere Adliyemiz sitesinde yapılan ilan haricinde başkaca bir tebliğ yapılmamasına, Oybirliği ile karar verildi.´ (Kaynak: Güne Bakış Gazetesi)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurum-adliyesinde-ilginc-klavye-davasi_15633.html