TÜBİTAK’tan Atatürk Üniversitesine Bilim Ödülü

RADARHABER / ERZURUM 
TÜBİTAK tarafından her yıl verilen Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Metin, Anorganik Kimya ve Nanokataliz alanlarında yapmış olduğu uluslararası nitelikli çalışmalarından dolayı TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görüldü. Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ödül alan üniversite rektörleri katıldı.

Bilim İnsanlarına Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Verdi .

Bilim insanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, ödüllerini tevdi edecekleri bilim insanlarını ve ödüllerin tespitinde gösterilen hassasiyet dolayısıyla da TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve ekibi ile TÜBİTAK Bilim Kurulu üyelerini tebrik etti. Yarım asırdan fazladır devam eden bu geleneğin bundan sonra da prestijine prestij katarak devam edeceğine inancını vurgulayan Erdoğan, bu yıl dört Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verildiğini anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim insanlarına bundan sonraki çalışmalarında başarı dileyerek, “Kendilerinden ülkemizin önünü açacak, bilim dünyasına yön verecek çok daha büyük başarılar beklediğimizi de özellikle ifade etmek isterim" dedi.

“Ödüle Layık Görülen Bilim İnsanımızı Kutluyorum”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ödül törenine katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu ödül üniversitemizin sahip olduğu bilgi ve tecrübenin yanı sıra araştırma ve geliştirme konusuna verdiği önemin bir meyvesidir. Bu ve benzeri başarı ödülleri; akademisyenlerimizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarında motivasyon kaynağı olacak, onlara güç, ivme ve enerji kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.
Tüm çabalarının, bilime ve teknolojiye öncülük etmek olduğunu dile getiren Çomaklı: “Bilimsel bilgi üretme yeteneğimizi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmek için yorulmadan, usanmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Bugün Cumhurbaşkanımızın burada ifade ettiği gibi “Bir milletin istikbali, bilgi kaynaklarıyla kurduğu ilişkinin niteliğine bağlıdır” bu vesileyle göstermiş olduğu teveccüh ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyor, ödüle layık görülen başta üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Önder Metin’i ve diğer bilim insanlarımızı kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Önder Metin’e Teşvik Ödülü

Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Önder Metin’e; “Kimya, malzeme bilimleri ve kataliz alanlarını kapsayan interdisipliner bir çerçevede geçiş metal nanopartikülleri, bimetalik nanopartiküller, heterojen kataliz uygulamaları ve kimyasal hidrojen depolama konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verildi.



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/tubitaktan-ataturk-universitesine-bilim-odulu_15641.html