Lütfü Yücelik: KGF destekleri devam etmeli

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Aralık ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığında yapıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Özakalın, 2018’in bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek, “Yeni yılın, ülkemize de yeni ufuklar açmasını, toplumsal refahın daha da artmasını ve ekonomik anlamda daha iyi geçmesini temenni ediyorum” dedi. Özakalın’ın konuşmasının ardından, gündem gereği Oda’nın gelir-gider durumu hakkında Genel Sekreter Av. Harun Delibaş tarafından Meclis’e bilgi sunuldu. Toplantıda daha sonra, Meclis Başkan Vekili ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Nazım Akıllıoğlu tarafından, 2018 Yılı Tahmini Bütçesi ile ilgili komisyon raporu okundu. Üyelerin onayına sunulan tahmini bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

KGF, 2. OSB VE ABİGEM SUNUM YAPTI...

ETSO Meclis Toplantısı, yapılan bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. İlk olarak, 2008 yılından bu yana Oda bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kredi Garanti Fonu’nun çalışmalarıyla ilgili KGF Erzurum Şube Müdürü Suna Üvez tarafından bilgi verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştirakiyle 1991 yılından beri faaliyetlerine devam eden KGF’nin, 2017 yılı içerisinde ülkenin ekonomik gücünün devamlılığının sağlanması ve finansmana erişim noktasında daha hızlı ve sağlam büyümenin gerçekleşmesi için iki büyük projeyi hayata geçirdiğini ifade eden KGF Şube Müdürü Suna Üvez, Aralık 2017 itibariyle Erzurum’da 2 bin 590 firmaya, toplam 1 milyar 253 milyon liralık kredi hacmi ile yaklaşık 1 milyar 108 milyon lira kefalet desteği sağlandığını açıkladı. Toplantıda daha sonra, Erzurum’da yatırım yapmak isteyenlere yeni fırsatlar sunacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) çalışmaların son durumu hakkında Bölge Müdürü Fırat Karakaya bir sunum yaptı. 1. Etap’taki tahsis çalışmaları hakkında bilgi veren Karakaya, bölgedeki hafriyat çalışmalarının yüzde 50’sinin tamamlandığını belirterek, 2018 yılı inşaat mevsiminde de çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 1. Etap’ta tahsis alan firmaların ruhsat işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Karakaya, 2. Etap çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi; “2017 yılı içerisinde 2. Etap imar planı, halihazır harita çalışmaları, imara esas jeolojik ve jeoteknik etütler yapılarak, 2. Etap parsel tapuları çıkartıldı. Şu an itibari ile 2. Etap İnşaat Altyapı proje ve yaklaşık maliyet çalışmaları bitirildi. İhale çalışmaları tamamlandı. 2018 yılı başlarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ihalesi yapılacak.”
Toplantıda son bilgilendirme sunumunu ise ABİGEM Koordinatörü Abdulbaki Çakmak yaptı. ABİGEM’in eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde bölge ve bölge dışındaki illerde tercih edilen bir kurum haline geldiğini vurgulayan Çakmak, kalkınma ajanslarına yönelik olarak bu zamana kadar 48 adet proje hazırladıklarını ve 39 adet projeye uygulama hizmeti verdiklerini ifade ederek, bu projelerle Erzurum ABİGEM’in yaklaşık 21 milyon TL’lik yatırıma yön verdiğinin altını çizdi. ABİGEM’in eğitim çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Çakmak, 2017 yılında sadece Erzurum’da 31 gruba uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini ve bu eğitim sonunda 658 girişimcinin katılım aldığını dile getirdi.

YÜCELİK; “KGF DESTEĞİ DEVAM ETMELİ”

Toplantıda son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik konuştu. ETSO Meclisi’nin hep uyum ve dayanışma içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Başkan Yücelik, bundan dolay bütün Meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda sunum yapan KGF, ABİGEM ve 2. OSB yetkililerine de teşekkür eden Başkan Yücelik, çalışmaların 2018’de de aralıksız devam edeceğini söyledi. Kredi Garanti Fonu desteğinin işletmelerde çarkların yeniden dönmesini sağladığını belirten Başkan Yücelik, KGF’nin bu önemli desteğinin yeni dönemde de devam etmesi gerektiğine işaret ederek, bu konudaki beklentilerini katıldığı bir toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiğini ifade etti. ABİGEM’in de Erzurum başta olmak üzere çok sayıda ilde başarılı çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Yücelik, Türkiye’de birçok ABİGEM’in kapanmasına rağmen anonim şirket olarak yoluna devam eden Erzurum ABİGEM’in 2018 yılında da önemli çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi. Konuşmasında, 2. OSB’yle ilgili yürütülen faaliyetleri de değerlendiren Başkan Yücelik, 2. OSB’nin mümkün olan en kısa zamanda tam anlamıyla faaliyete geçmesi için mesai harcayan müteşebbis heyete, bölge müdürlüğü çalışanlarına, yatırımcılara ve kamu kurumlarına teşekkür etti. Erzurum’a yatırım yapmayı planlayan müteşebbislerin, önemli teşvik ve desteklerin sunulacağı Cazibe Merkezleri Programı’yla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve uygulamanın bir an önce hayata geçmesi için sabırsızlandıklarını söyleyen Yücelik, hükümetin bu programda mevcut yatırımları da kapsayacak şekilde bir takım düzenlemeler yapmasını beklediklerini vurguladı.



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/lutfu-yucelik-kgf-destekleri-devam-etmeli_15662.html