Üniversiteli Ömer sırlarıyla ölüme gitti

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum´da önceki gün inşaat halindeki 12 katlı New City Bloklarının çatı katından atlayarak yaşamına son veren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Ömer Kaplan´ın, ölmeden 5 gün önce ikinci Üniversite için ders kaydı yaptırdığı ortaya çıktı. Geride birçok soru işareti bırakarak intihar eden Ömer Kaplan, gece yarısı gözyaşları arasında doğup büyüdüğü köyünde toprağa verildi. Ömer Kaplan, Erzurum´un Karayazı ilçesine bağlı Salyamaç Köyü´nde 8 kardeşin ikincisi olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından 2014 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Planlama Bölümü´nde yükseköğrenime başladı. Son sınıf öğrencisi olan Ömer Kaplan, geçtiğimiz yıl Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü´ne ikinci üniversite okumak için kayıt yaptırdı.

ACILI BABA: ‘YETER Kİ SEN OKU BEN CANIMI BİLE VERİRİM´ DERDİM

Çevresiyle gayet sıcak ve samimi ilişkiler kurduğu öğrenilen Ömer Kaplan´ın intiharı, ailesi ve yakın arkadaşlarını da yasa boğdu. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a konuşan acılı Baba Cemalattin Kaplan,  “Oğlum namazında niyazında, kendisiyle ve çevresiyle barışık, yardımsever biriydi. Erzurum´da Üniversite okuduğu için arkadaşları ile birlikte tuttuğu kiralık evde oturuyordu. Oğlumun okuması için her şeyi yapardım. Kendisi ile her görüşmemizde ‘yeter ki sen oku ben canımı bile veririm´ derdim. Ama oğlum bilmediğim bir nedenden kendi canına kıydı. Çok üzgünüm.  En son Pazar günü telefonla konuşmuştuk. Bir sorunu yoktu. Telefonda da sesi gayet neşeli geliyordu.  Ailece yıkıldık, şaşkınız. Neden intihar etmiş olabileceğine dair hiçbir bilgimiz yok. Bizim gözlemleyebildiğimiz kadarıyla hiçbir sorunu yoktu” dedi. Salyamaç köyünde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan baba, oğlu Ömer´in intihar edecek belki de son kişi olduğunu ifade ederek, “Oğlum inançlı birisiydi. 5 vakit namazını kılan bir gençti. Hiçbir sorunu yoktu, içine kapanık biri değildi. Çevresi ile barışık bir yapıya sahipti. Son zamanlarda durumunda herhangi bir değişiklik de yoktu. Keyfi de yerindeydi, neşesi de yerindeydi. Niye yaşamına son verdi, bilmiyoruz. Ailece acıyla birlikte şaşkınlığı iç içe yaşıyoruz” dedi.

‘5 GÜN ÖNCE DERS KAYDI YAPTIRDI´

Baba Cemalettin Kaplan, Ömer´in kendisinden 5 gün önce ders kaydı yaptırmak için para istediğini söyleyerek, “Kendisine 300 TL para gönderdi. O da gidip kaydını yaptırmış. Hiçbir problemi yoktu, okuluna gidiyordu ve kendi halinde biriydi. İntihar haberini alır almaz yıkıldık. Olay yerindeki görgü tanıkları oğlumun atlamadan önce bir süre telefonla konuştuğunu söylediler. Polisten, savcılarımızdan ailece rica ediyoruz. Bu konuyu araştırsınlar. Oğlum en son kiminle konuşmuş, ne konuşmuş, bilmek istiyoruz. Şu anda telefonu savcılıktaymış. Yaptığı görüşmelerden belki bir sonuç elde edilebilir. Oğlumuzu ölüme iten bu çaresizlik ve sebep neydi, bilmek istiyoruz.” diye konuştu. Hastanedeki işlemlerin ardından teslim alınan Ömer Kaplan´ın cenazesi, gece yarısı doğduğu köydeki aile kabristanında toprağa verildi. Öte yandan Ömer Kaplan´ın, ikinci üniversite için ders kaydını, 25 Ocak 2018 tarihinde yaptırdığı öğrenildi.  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/universiteli-omer-sirlariyla-olume-gitti_15788.html