Rezalet! Taşhan'da mum ışığında ticaret

Sinan AYDIN'ın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum ekonomisinin can damarlarından biri olarak gösterilen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Taşhan esnafı, bugünlerde mum ışığına mahkum edildi. Günlerdir elektrikleri kesik olan esnaf, soruna ilgisiz kaldığını iddia ettiği Aras EDAŞ’a tepki gösteriyor. Erzurum’un merkezinde tam anlamıyla bir trajedi yaşanıyor. İldeki ekonominin can damarı olarak gösterilen Taşhan’da, bugünlerde mum ışığı ve gaz lambası altında dükkanlar açık tutulmaya çalışılıyor. Sebebi ise, Cumartesi gününden beri yaşanan elektrik arızasının bir türlü giderilememiş olması.

 

 

TAŞHAN’IN İÇERİSİNDE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Taşhan binasının olduğu bölgede elektrik kablosunun kopması sonrası Taşhan’da bulunan işyerlerinin elektriği kesildi. Cumartesi günü dükkanların bir bölümünde yaşanan kesinti, sonraki gün genele yayıldı. Taşhan’da bulunan işyerlerinin tamamı karanlığa mahkum edildi. Özellikle üst katta bulunan işyerleri, mekanın ışık almaması nedeniyle mum yakarak ya da gaz lambası ile dükkanlarını açık tutma çabası içerisine girdi.

 

 

TURSİTLER ELİ BOŞ DÖNÜYOR

Esnaf, durumu bildirmelerine rağmen elektrik dağıtım firması Aras EDAŞ’ın sorunlarına çözüm bulmadığını iddia ediyor. Elektrik olmadığı için özellikle kredi kartı ile yapılan işlemlerde büyük aksama meydana geliyor. Bu nedenle birçok yerli turist, hediyelik eşya almak için geldiği Taşhan’dan eli boş geri dönmek zorunda kalıyor.

 

 

‘HEM MAĞDUR, HEM REZİL OLDUK’

Mum yakarak dükkanını açık tutmaya çalışan esnaflardan biri olan Şakir Polat, ‘‘ Cumartesi günü dükkanların bir kısmında elektrik kesintisi oldu. Sonraki gün tüm işyerlerinin elektriği kesildi. Aras EDAŞ yetkililerini aradık ancak şuana kadar gelip sorunumuzla ilgilenen olmadı. Neredeyse 48 saattir elektrikler yok. Şebekede meydana gelen kablo kopması nedeniyle elektriklerin kesildiği belirtiliyor ancak elektrik dağıtım şirketini aradığımızda belediye ile yazışma halinde olduklarını söylüyorlar. Hem mağdur olduk, hem de yerli ve yabancı turistlere rezil olduk’’ dedi. Elektrik rezaleti nedeniyle bazı esnaflar mum yakarak bazı esnaflar ise gaz lambası ile işyerlerini açık tutuyorlar. Bazıları ise elektrik arızası giderilene kadar işyerini kapatmak zorunda kalmış. Konu ile ilgili Aras EDAŞ yetkililerinden ise şuana kadar bir açıklama yapılmadı.

 

NOT: Bu haberi, sorunun çözülerek Erzurum'un menfaatlerinin gözetilmesi söz konusu olduğu için kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.  

 

 

 

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/rezalet-tashanda-mum-isiginda-ticaret_15809.html