Erzurum'da sevgililer günü mağduru tavşanlar!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

14 Şubat ‘a 1 gün kala, Erzurum’daki sevgililere ilginç bir hediye uyarısı yapıldı. Bu günde sevgililer birbirini hediyeye boğmak için alışveriş yarışına girer, hediyelik eşya satışı yapan esnaflar ile giyim mağazalarının ise yüzü güler. Sevgilisi hayvan sever olanlar ise, bazı zamanlar petshop’lara gidiyor. Sevgilisine çok ilginç ve dikkat çeken bir hediye almak isteyen bazı sevgililer ise, tavşan hediye ediyor. Hal böyle olunca, Erzurum’da ilginç bir sıkıntı ortaya çıkıyor.

 

BARINAK ‘SEVGİLİYE HEDİYE TAVŞAN’LARLA DOLU

 

İlde geçtiğimiz yıllarda sevgilisine hediye olarak tavşan alanlar, bir süre sonra tavşanla birlikte soluğu hayvan barınağında aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, her ne kadarda sokak köpekleri ve kediler için hizmet veriyor görünse de, sevgililer günü hediyesi mağduru olan tavşanlar için de bir bölüm oluşturulmuş. Geçtiğimiz yıllarda hayvan sever olduğu için sevgilisinden hediye olarak tavşan alan kişiler, evde bakımı zor olduğu için bir süre sonra hayvanla birlikte barınağın yolunu tutmuşlar. Bırakırken de, ‘ Sevgilim 14 Şubat’ta hediye almıştı ancak evde bakamıyoruz’ gerekçesini sunmuşlar. Barınak görevlileri, her sevgililer günü sonrası tavşan getirenlerin sayısı artınca, barınağın bir bölümünde tavşan çiftliği oluşturmuş.

 

‘EVDE BAKAMAYAN BARINAĞIMIZA GETİRİYOR’

 

Barınakta bulunan tavşanların büyük bölümü, sevgiliye hediye edilen tavşanlardan oluşuyor. Hayvan bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sorumlu veteriner hekim Bilal Çoruh, ‘ Sokak köpekleri ve kedilerin bakımı, rehabilitasyonu ve kısırlaştırma ve aşılama işlemlerini yapıyoruz. Barınağımızda çoğunlukla kedi ve köpekler var ancak tavşanlarımızda var. Tavşanların büyük bölümü, sevgililer günü hediyesi olarak alınmış. Bu hayvanların evde bakımı oldukça zor. Bu nedenle geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda 14 Şubat sonrası barınağımıza bu tür durumda birçok tavşan bırakıldı. Tavşanlar için bir çiftlik oluşturduk, orada hayatlarını idame ettiriyorlar’’ dedi.

 

‘LÜTFEN SEVGİLİNİZE TAVŞAN ALMAYIN’

 

Başta hayvan sever dernekleri olmak üzere Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, evde bakımı zor olan hayvanların hediye olarak alınmasının yanlış olduğunu belirttiler. Yetkililer, ‘‘ Evde bakımı mümkün olmayan hayvanlar, hediye olarak alınmamalı. Hayatını doğada ya da ormanda idame ettirmesi gereken hayvanlar, evlere sokuluyor. Birçok hayvan bakımsızlık ve gerekli şartlar sağlanamadığı için ölüyor. Barınakta 14 Şubat için sevgililere hediye olarak alınmış tavşanlar bunun bir örneği. Tavşan evde bakımı zor olan bir hayvandır. Sebepleri arasında çok üremesi, çok sık altını pisletmesi gibi gerekçeler vardır. En önemlisi ormanlık alanlarda hayatını sürdüren bir hayvandır. Bu hayvanı alıp eve hapsetmek çok yanlıştır. Lütfen sevgilinize hediye olarak tavşan almayın, bu tür evde bakımı mümkün olmayan hayvanlardan da almayın’’ uyarısında bulundular. (GÜNEBAKIŞ)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/erzurumda-sevgililer-gunu-magduru-tavsanlar_15864.html