Erzurum'dan kar manzaraları

 

Sinan  AYDIN'ın Haberi... 

 
Kar yağışının etkili olduğu iller arasında bulunan Erzurum´da, renkli görüntüler ortaya çıktı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır´da 3, Ağrı´da eksi 3, Erzincan´da eksi 4, Erzurum´da eksi 11, Kars´ta eksi 12, Ardahan´da ise eksi 13 derece ölçüldü.

 

KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 14 SANTİMETRE OLDU

 

Erzurum kent merkezinde kar kalınlığı 14 santimetre olarak ölçülürken Palandöken kayak merkezinde ise kar kalınlığı 90 santimetre olarak ölçüldü. Bölgede etkisini sürdüren kar ve tipi dolayısıyla Erzurum´da 134 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolları ulaşıma açmak için karla mücadelede ekipleri aralıksız çalışıyor. Yetkililer, buzlanma, don ve sis olayları ile çığ tehlikelerine karşı vatandaşları uyardı.

 

 

ERZURUM´DAN KAR MANZARALAR 

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölgede, havanın parçalı bulutlu olması, sıcaklığın ise mevsim normallerinde seyretmesinin beklendiğini açıkladı. Erzurum Büyükşehir ve alt belediyelerde, sabahın erken saatlerinden itibaren cadde ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmaları başlatıldı. Bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile evlerinin bacaları ve kapı önlerini temizlediler. Özellikle kadınlar, kapılarının önünde biriken karı temizlerken renkli görüntüler oluşturdu.

 

ŞEHİT MEZARLARI BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ

 

Kimi çocuk el arabasına yüklediği televizyonu tamirciye taşırken, kimi çocuk ise kartopu oynamanın keyfini yaşarken takıldı GÜNEBAKIŞ objektiflerine. Karskapı şehitliğinde bulunan Karskapı mezarlığında ise, kar yağışı sonrası şehit mezarlarının üzerlerinde kar birikintileri oluştu.

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurumdan-kar-manzaralari_15948.html