Tapuda devrim gibi proje!

RADARHABER / ERZURUM

Projeye göre kişi alacağı taşınmazla ilgili sokağını, katını, cephesini ve diğer tüm bilgilerini bir tıkla görme imkanına sahip olacak.

Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Okumuş, hayata geçirilecek olan yeni bir proje ile “tapuda 3 boyutlu hizmet” sunulacağını açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, devrim niteliğinde bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Artık tapu ile ilgili işlemler çok daha kolay olacak. ´Üç boyutlu kent modelleri ve kadastro projesi´ ile satın almayı planladığınız evi, santim santim 3 boyutlu görebilecek, ´web tapu´ ile de 47 işlemi tapu dairesine gitmeden yapabileceksiniz. Projeye göre, tapuda 3 boyutlu dönem başlayacak. 

 

“SİSTEME GİREN ALACAĞI DAİREYİ HER YÖNÜYLE GÖREBİLECEK”

 

Erzurum Tapu Ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Okumuş, konu ile ilgili gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulundu. Projenin çok yeni olduğunu hatırlatan Müdür Okumuş, “ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün önemli çalışması.  Çok geniş bir detaylandırma isteyen bir hizmet. Proje ile ilgili bize tam ayrıntı gelmediği için kamuoyu ile henüz ayrıntılı bilgi paylaşamıyoruz ancak genel olarak 3 boyutlu bir çalışma” dedi. Projenin ana hatları ile ilgili bilgi veren Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Okumuş, “ Kişi tapu ile ilgili artel bilgileri sisteme girdiğinde daireyi ve sokağını görebilecek. Proje ile ilgili ana eksen bu yönde. Yani bir kişi alacağı dairenin bulunduğu adres bilgilerini girdiğinde, satılan ev ya da işyerinin sokağını apartmanını, cephelerini görebilecek. Örneğin ev bilgisi girecek kişi, proje sayesinde evin cephesini görebilecek, bu sayede güneş alan bir cephe olup olmadığını da öğrenebilecek” şeklinde konuştu.

 

“ŞUAN PARSEL SORGU HİZMETİ VAR”

 

Çok ciddi bir proje olduğunun altını çizen Bölge Müdürü Okumuş, “ Ciddi bir çalışma gerektiren proje. Kişi alacağı taşınmazın cephesini, katın nereye baktığını görebilecek. Genel Müdürlük proje ile ilgili tüm ayrıntıları açıkladığı zaman bizde ayrıntıları ile gerek basınla gerekse kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Vatandaşa yönelik ayrı bir proje olan “parsel sorgu” hizmetinin Erzurum´da verildiğini açıklayan Bölge Müdürü Hasan Okumuş, “ Şuan kullanmakta olduğumuz parsel sorgulama hizmeti var. Bu hizmet 3 boyutlu değil ancak kişi alacağı taşınmazla ilgili parsel sorgusu yapabiliyor. Taşınmazın adı ve parsel bilgileri girildiği zaman tüm bilgilerini görme imkanından yararlanılıyor” ifadelerini kulandı.   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/tapuda-devrim-gibi-proje_15964.html