Nene Hatun'a saygı bu mu?

Nesrin ÇETİNKAYA'nın Haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM
 
Kahraman Türk Kadını Nene Hatun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yöneticilerin diline pelesenk olurken, Mahallebaşı´nda bulunan Heykelinin yürek sızlatan görüntüsü ise, yöneticilerin samimiyetini sorgulatıyor.
 
 
“Evladım anasız büyür ama vatansız büyüyemez” diyerek bebesini evde bırakıp, baltasını eline alıp Tabyalara çıkarak Osmanlı Rus harbine damga vuran ve Türk Kadınının kahramanlık sembolü olan Nene Hatun´un Mahallebaşı´nda bulunan heykeli, gören herkesin içini sızlatıyor. Heykelin kırık dökük hali, Erzurum adına utanç verici olurken, şehri yönetenlerin bu görüntüyü görmezden gelişi ise tepkilerin merkezinde.

 
ERZURUM BU UTANÇTAN KURTARILMALI

 
Vatandaşlar, Mahallebaşında çeşmenin üzerine yaptırılan heykelin, çeşmeyle birlikte onarılmasını, Lalapaşa Caminin yanı başına yaptırılan ve görselliğiyle beğeni toplayan çeşmenin örnek alınmasını talep ettiler. Çeşmenin ve heykelin biran önce onarılarak Erzurum´u bu utançtan kurtarılmasını talep eden vatandaşlar, Nene Hatun´a gerçek manada saygının da bunu gerektirdiğini kayda geçtiler.

 
SAMİMİYET BUNU GEREKTİRİR

 
Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Nenehatun´un tüm kadınlara örnek gösterildiği bugünlerde, Heykel ve çeşmede yapılacak onarım çalışmalarının anlamlı olacağını belirten vatandaşlar, “Heykelin hali bu iken, Nene Hatun´u ağzına alıp övünen yöneticilerin samimiyetine inanmak ancak heykel ve çeşmenin onarımıyla inandırıcı olur” vurgusunda bulundular.

 
YÖNETİCİLERE TOKAT GİBİ PAYLAŞIM

 

Öte yandan Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf “şehrin yöneticilerine tokat” olarak yorumlandı. El arabasına Nene Hatun Heykelinin üzerinde bulunduğu çeşmeden su dolduran bir çocuğun yazdan kalma fotoğrafı paylaşılarak, değişen hiçbirşeyin olmadığını, hala heykel ve çeşmenin onarıma muhtaç halde beklediğine dikkat çekildi. Vatandaşların dikkat çeken bu paylaşımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün manşeti oldu. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/nene-hatuna-saygi-bu-mu_15978.html