Palandöken belediyesi ücretsiz gelinlik dağıtacak

RADARHABER / ERZURUM
 
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, imkansızlıklar nedeniyle gelinlik giymeden nikah kıydıranları görünce, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi eğiticilerini ve kursiyerlerini harekete geçirdi.
 
 
Palandöken Belediyesi, yoksul ve dar gelirli ailelere yönelik anlamlı bir hizmete imza atacak. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar yaptığı açıklamada, “ İhtiyaçlı aileler için 25 adet gelinlik ve 25 adet kına gecesi elbisesi diktiriyoruz. Bunları belirlediğimiz ailelerdeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacağız” dedi.

 
700 CİVARINDA VATANDAŞ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

 
Kanal 25 ekranlarında yayımlanan “ Biz Bize Erzurum” programına katılan Palandöken Belediyle Başkanı Orhan Bulutlar, Naci Ergen´in moderatorlüğünü yaptığı programda gazeteciler Mahmut Akdağ ve Samet Özünal´ın sorularını cevaplandırdı. 2013 yılında hizmete soktukları Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi´nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan bulutlar, okuma yazma kursunda 700 civarında vatandaşa okuma yazma öğrettiklerini, kursa katılanların okuma yazmayı öğrendikten sonra diğer kurslara ilgisinin daha çok artmaya başladığını söyledi.

 
GELİNLİK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

 

Kültür merkezindeki el sanatları kursunda dar gelirli aileler için 25 adet gelinlik ve 25 adet kına gecesi elbisesi diktirdiğini açıklayan Başkan Bulutlar, “ Şu anda atölye şeklinde çalışmalarımız var. Bir projemiz var. Bizim belediyemizin  altında nikah kıyılır. Maddi durumu iyi olmayanlar nikah kıyar. Çoğunun gelinlik giymeden nikah kıydırdığını gördüm. Maddi imkanları olmadığı için gelinlik alamayan kişilerdi. Dolayısıyla bir proje başlattık kültür merkezinde. 25 adet gelinlik ve 25 adet kına geçesi elbisesi diktiriyoruz. Maddi durumu iyi olmayanlara ücretsiz gelinlik vereceğiz. Bunu farklı yerlere çekenler oluyor ama benim için önemli değil. Her genç kızın bir hayali vardır gelinlik giymek. Şu anda 7-8 tane dikildi. 10´u aştıktan sonra tanıtımını hep birlikte yapacağız. Ve dikilen bu gelinlik ve kına elbiselerimi belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” dedi. Başkan Bulutlar, “Gelinlikler sadece genç kızlar için mi dağıtılacak´ yönünde gelen bir soru üzerine ise, “ Gelinlik projesi sadece gençlere yönelik değil.  Kim evlenirse. Biz daha çok ağırlıklı olarak gençlerimizi düşündük. Ama gençlerin dışında da olursa onda da bir sıkıntı yok” diye konuştu. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/palandoken-belediyesi-ucretsiz-gelinlik-dagitacak_15980.html