Palandökenspor artık ikinci ligde

RADARHABER / ERZURUM  

Deplasmanlı Bal Liginde fırtınalar gibi esen Palandöken Belediye Spor Kulübü Voleybol Erkek Takımı kendi gurubundan şampiyon olarak 3. lige çıkmasının hemen ardından Voleybol Federasyonu Palandöken Belediye Spor Kulübü Voleybol Erkek Takımı başarılı bularak Profesyonel 2. Lig’e yükselme teklifi götürdü. Bu teklifi değerlendiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Voleybol Erkek Takımı Acıbadem 2. Ligde mücadele etmesi için kesenin ağzını açarak Voleybol Takımı, farklı kulüplerden 1. lig tecrübesi olan 5 ismi kadrosuna katarak takımını güçlendirdi. 

"FEDERASYONDAN GURURLANDIRAN TEKLİF"

2013-2014 sezonunda 2. Lig’de mücadele edecek olan ve Acıbadem Erkekler Voleybol 1. Ligine yükselmeyi hedefleyen Palandöken Belediyespor, Ankara TED Koleji, Çankaya Belediyespor ve Gaziantep Şahinbey Belediyespor gibi 1. liglerde mücadele etmiş büyük kulüplerden tecrübeli oyuncuları renklerine bağladı.  Palandöken Belediyesi Encümen toplantı salonunda düzenlenen imza töreni ile yeni isimler kamuoyuna tanıtıldı. Voleybolda hem şampiyon olarak 3. Lige çıkan hem de Federasyon tarafından 2. Lige de oynaması için teklifte bulunulan Palandöken Belediyespor tarihi bir başarı elde ederek Voleybol Süper Ligi olan Acıbadem Erkekler Voleybol 1. Ligine çıkmak için mücadele edecekler. Ciddi bir çalışma başlatan filenin Dadaşları sezonun ilk transferini 5 isimle  yaptı.

"SPORU GENİŞ KİTLELERE YAYMAK GÖREVİMİZ"

Encümen Salonu da yapılan imza töreni de kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar: “Voleybol’un da geniş kitlelere yayılması sağlamak hepimize düşen görev, bu katılımın dar alanda değil, sporun geniş kitlelere yayılmasını sağlamaktır.” dedi.2. lige çıkmayı hak kazanan Palandöken Belediyespor Voleybol takımı yeni sezon için yapılan transferlerin imza töreninde konuşan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar:“ Palandöken Belediyespor Voleybol takımımız geçen sezon Bal liginde mücadele ettiler ve tarihi başarılarla dolu bir sezon geçirdiler diyerek şunları söyledi. Şehrimizde voleybol sporuna ilgi duyan seyirci sayımızda gün ve gün artmaya başladı. Her şeyde bir arz talep dengesi vardır. Seyircisi olmazsa üründe olmaz. Alıcısı olmazsa üründe olmaz. Bunun akabinde geniş kitlelerin voleybol sporuna kazandırılması gerekiyor. Salon sporları gerçekten güzel sporlar.  Palandöken İlçesi 165 bin nüfusuna sahip. Bu nüfusun geniş kitlesine salon sporlarına kazandırmamız lazım. Belediye olarak son yıllarda spor’a katkımız azımsanmayacak kadar çok oldu. 500 kişilik yeni yaptırdığımız kapalı spor salonumuzla dahada aktif bir şekilde salon sporlarına yöneleceğiz.  Buna gerekli olan alt yapımız var ve gereken önemi veriyor. Takımımızın önce bal ligine daha sonra 2. Lige çıkmasında belediyespor kulüp başkanımız ve başkan yardımcım Zafer Bülent Engin ve Yavuz Yurttaş hocamızın çok büyük emekleri var. Şehrimiz bütün spor dallarında milli takımın alt yapısına sporcu kazandırmaya başladı”şeklinde konuştu

"VOLEYBOL’DA ZİRVEYE İLERLİYORUZ"

Son 4 yıldan bu yana voleybola Palandöken Belediyesi tarafından büyük destekler verildiğini ifade eden Voleybola İl Temsilcisi ve Palandöken Belediyespor Antrenörlerinden Yavuz Yurttaş, bu desteklerin voleybolun gelişmesine önemli katkı yaptığını hatırlattı. Yurttaş, şunları söyledi: “ Voleybol temsilciliği yapıyorum. Voleybol temsilciliğine ilk geldiğimizde voleybol çok ön planda olan bir spor değildi. Bunun yanında Palandöken Belediyespor Voleybol takımında antrenörlükte yapıyorum. Bal ligine ilk kez katılmamıza rağmen birinci yılımızda 3.lige çıktık.  Federasyonun teklifiyle 2. lige yükseldik Voleybolda hedeflerimiz çok büyük. Bu sezon içerisinde ise süper ligde yerimizi alacağımıza inanıyorum. Biz asla küçük kapsamlı işler yapmıyoruz. Biz bu işi bıraktığımızda bizden sonraki gelen insanlar taşların yerine oturduğunu görüp hiç zorlanmadan bu spora devam etmeli. Voleybol sporu artık Erzurum’un milli sporlarından biri haline gelecektir. Ben büyük destekçimiz hiç kuşkusuz Palandöekn Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlardır.

"TAKIMA KATKI YAPACAK İSİMLER TRANSFER EDİLDİ"

Yeni sezon çalışmalarına transferlerle başladıklarını hatırlatan Palandöken Belediyespor Kulübü Başkanı Zafer Bülent Engin, “ Sayın Başkanımızın maddi ve manevi destekleriyle biz önemli bir başarı elde ettik. Bu başarıyı devam ettirmek için çalışacağız. Bunun için de yeni transferler yapmamız gerekiyordu. Bize fayda sağlayacak isimleri belirledik ve imzaları attırdık. Çünkü hedefimiz bir üst lig ve Avrupa kupalarıdır. Başarılarımız artıkça hedeflerimizde büyüyor. Önce bölgesel ligde şampiyon olduk, ardından 3. Ligde terfi ederek 2. Ligde yükseldik bura da şampiyon olarak 1. Lige yükselmek istiyoruz.  Erzurum ve Palandöken bunları hak eden bir şehirdir. 1. Ligde de başarılı olup hem Erzurum hem de Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. Biz bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. İnandığımız zaman her şeyin olacağını biliyoruz. Bu güne kadar inandık ve başardık. Tabi bu başarıda büyük destekler gördük bu desteğin adı Belediye Başkanımız Orhan Bulutlardır” dedi. Konuşmaların ardından 1 lig tecrübesi olan Ankara TED Koleji Kulübünden transfer edilen Süleyman Kollişler, 1 lig tecrübesi olan Çankaya Belediye Spordan Mahmut Özkılıç, 2. ligde tecrübesi olan Gaziantep Şahin Bey Belediyespor’dan Fatih Kırık, Bahadır Tekerek ve Nazım Kayhan sözleşmelerini imzaladılar. İmza töreni sonunda Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile bir imza fotoğrafı çektirdiler.

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/palandokenspor-artik-ikinci-ligde_1602.html