Erzurum Kahraman Şehidi Burak Tatar'a ağladı

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı harekatı kapsamında terörden temizlenen Afrin´de el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen 23 yaşındaki UMKE görevlisi Burak Tatar için memleketi Erzurum´da tören düzenlendi. 112 Acil Komuta Merkezi önünde düzenlenen cenaze töreninde, gözyaşları sel oldu. Başta şehidin yakınları olmak üzere mesai arkadaşı sağlıkçılar ve askeri personelin, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi 23 yaşındaki Burak Tatar´ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Polis mangasının omuzlarında alana kadar taşındı. AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9´uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar, çok sayı da UMKE ve 112 Acil Komuta Merkezi personeli ile  şehit yakınlarını katıldığı törende, duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

 

MESAİ ARKADAŞLARI TABUTUNA KIRMIZI KARANFİL BIRAKTI

 

Çocuklarının naaşı tören alanındaki yerini aldığında gözyaşına boğulan şehit babası Yahya Tatar ile anne Hülya Tatar, uzun süre gözyaşı döktü. Mesai arkadaşlarının tabutuna kırmızı karanfiller bıraktığı şehit Burak Tatar´ın özgeçmişi okundu, dualar edildi. Burak Tatar´ın özgeçmişinin okunduğu sırada anne ve babası ile kardeşleri Derya ile Kadim Tatar güçlükle ayakta durabildi. Yakınları, Burak Tatar´ın kırmızı karanfillerle süslenen tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Birçok sağlık personelinin de tören boyunca Burak Tatar´ın ardından gözyaşı döktüğü görüldü. Kuran´ı kerim okunması ile başlayan tören, yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula´nın duası ile sona erdi. Vali Seyfettin Azuzoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehidin diğer yakınları ile birlikte tabutu omuzlayarak ambulansa kadar taşıdılar.

 

ARKADAŞI İLE YAZIŞMASINDA “BELKİ DE ŞEHİT OLURUZ SİZ CENAZEME GELİRSİNİZ” DEMİŞTİ…

 

Burak Tatar´ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Narmanlı Camii´ne götürüldü. Bu arada şehit Burat Tatar´ın çalışma arkadaşlarından biri ile yaptığı son sohbet, okuyanların yüreğini dağlarken, sosyal medyada da sıkça paylaşıldı. Kendi aralarında oluşturdukları WhatsApp grubundaki yazışmalarda, Burak Tatar, "Ben Afrin´e gidiyorum banane" diyor, Ertuğrul Kılıç isimli arkadaşı, "Yapma üzüldüm. Deme öyle, ben kimle çalışacağım" diye cevap veriyor. Bunun üzerine Tatar, "Geleceğim belki de şehit oluruz, siz cenazemize gelirsiniz Allah bilir" diye yazıyor. Arkadaşı “deme ağlıyorum” yazıyor, Burak Tatar ise, “ Hele sene eto keşke ele bir mertebeye kavuşsam sana da şefaatçi oluram kanka ama çok tövbe et” diye cevap yazdığı görülüyor.

 

 

 

NUSAYBİN VE FIRAT KALKANI OPERASYONLARINA DA GÖNÜLLÜ KATILMIŞ

 

Şehit Burak Tatar´ın okunan özgeçmişine göre; 2013 yılında Sağlık Meslek Lisesi´nden mezun olan Tatar, 2016 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu´ndan mezun oldu. Mezuniyet sonrası UMKE´de görev yapmaya başlayan Burak Tatar, Nusaybin Hendek Operasyonları ve Fırat Kalkanı Operasyonlarına da gönüllü olarak katılmış. Hülya-Yahya Tatar çiftinin üç çocuğundan biri olan Burak Tatar´ın bekar olduğu öğrenildi. Afrin´in Kestele Hidirya bölgesinde önceki gün saat 17.25 sıralarında intikal halinde olan askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etmiş, araç içerisinde gönüllü olarak Afrin´e giden Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar şehit olmuş, 3 asker ise yaralanmıştı.  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurum-kahraman-sehidi-burak-tatara-agladi_16097.html