Erzurum'da hayvanlara 5 yıldızlı sağlık hizmeti

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda faaliyete sokulan hayvan hastanesinde, hasta hayvan yoğunluğu yaşanıyor. Yeni doğan buzağısı ishal olan da bu hastaneye koşuyor, enfeksiyon kapan köylüde. Köylü bilinçlendi, modern hayvan hastanesinde ortaya çıkan görüntüler ise Türkiye´nin her anlamda ne kadar mesafe aldığını gözler önüne seriyor.

 

TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARI BU HAYVAN HASTANESİNDE KULLANILIYOR

Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde, görevli veterinerler tarafından teknolojinin tüm olanakları kullanılarak hasta hayvanlara sağlık hizmeti veriliyor. Geniş bir alana kurulan modern hastanede, hem acil servis hem de poliklinik hizmeti sunuluyor. İnek ve buzağı gibi büyükbaş hayvanların yanı sıra, koyun ve keçi gibi küçükbaş çiftlik hayvanlarına sağlık bakımı yapılıyor, ayrıca kedi, köpek ve kafes hayvanlarına da ön tanı konulup tedavileri yapılıyor. Ameliyat edilen hayvanlar, hasta bakım ünitelerinde takip ediliyor, hasta hayvanlara teşhis ve tanı koymak için gelişmiş laboratuvarlarda biyokimyasal, mikrobiyolojik, virolojik, patolojik ve parasitolojik analizler gerçekleştirilebiliyor.

 

HASTA HAYVANLAR SEDYE İLE KARŞILANIP İÇERİYE ALINIYOR

Hayvan hastanesinde, sağlık durumu kötü olan hayvanlar kapının önünde sedyeyle karşılanarak, içeri taşınıyor. Hasta kayıtları yapılıyor, hastalık durumuna göre ilk müdahale yapılıp diğer alanlara yönlendiriliyor. Hasta hayvanlar için tahlil, tomografi, radyoloji ile ekokardiyografi gibi cihazlardan yararlanılarak hastalığı ile ilgili durum tespiti yapılıp tedaviye başlanıyor. Hayvanlarının başında bekleyen köylüler ve çiftçiler, tedavi süreci boyunca hayvanlarını bir an olsun yalnız bırakmıyor. Serum takılan veya yatışı yapılan hayvanlarının tedavilerini yakından takip eden sahipleri, hayvanlarına da adeta çocukları gibi ilgi göstermeleri ile dikkat çekiyor. Hastanenin acil kliniğiyle 24 saat hizmet veren bir kuruluş olduğunu açıklandı.

 

ŞU ANA KADAR 7 BİNE YAKIN HASTA HAYVANA HİZMET VERİLDİ

Alınan bilgilere göre, Doğu ve Karadeniz bölgesine bağlı illere hizmet veren Atatürk Üniversitesi Hayvan Hastanesi´nde, bugüne kadar 7 bine yakın hasta hayvana tedavi hizmeti verilmiş. Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt´tan dahi hasta hayvanlar Erzurum´a getirilip tedavi ediliyor. Hastanede bulunan öğrenciler de, derslerini hasta hayvanın başında uygulamalı eğitim görerek alıyorlar. Erzurum Atatürk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 24 saat ülke hayvancılığına sağlık anlamında modern bir hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor.

 

 

 

  

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/29/erzurumda-hayvanlara-5-yildizli-saglik-hizmeti_16111.html