Halis Başkan ilçesini paraşütle inceledi

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) Türkiye´nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum´un Uzundere ilçesinin Belediye Başkanı Halis Özsoy, paraşütle ilçe turu yaparak hem yerli ve yabancı turistleri Uzundere´ye davet etti, hem de paraşüt uçuşlarının tanıtımını yaptı.

 

2 bin 300 metreden paraşütle atlayan Başkan Özsoy, ilk defa yamaç paraşütü deneyimi yaşadığını söyledi. Erzurum´un en çok turist çeken ilçelerinden biri olan ve her geçen gün yıldızı parlayan Uzundere ilçesinin çalışkan belediye başkanı Halis Özsoy, elverişli dağları ile yamaç paraşütü yapan ekstrem sporcularının ilgisini çekmeye başlayan Uzundere ilçesinin tanıtımını yapmak için farklı bir yola başvurdu.

 

Şelalesi, gölü, Yedigölleri, tarihi kiliseleri ve iklimi ile Erzurum´un en çok turist çeken ilçesi olan Uzundere´nin belediye başkanı Özsoy, 2 bin 300 metre yüksekliğindeki dağda atlayış yapan ekstrem sporcularına eşlik etti.

 

İLÇEYE KUŞBAKIŞI İNCELEME

 

Halis Özsoy, yamaç paraşütü ile ilk kez metrelerce yükseklikten atlayarak hem yamaç paraşütü keyfi yaşadı hem de ilçesinin tanıtımına katkı sunmuş olmanın gururunu yaşadı. İlk kez yamaç paraşütü yaptığını ve çok heyecanlandığını söyleyen Başkan Özsoy, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada, “Tortum Gölü Yarımada´nın hemen yanında uzmanları eşliğinde ücretsiz paraşüt uçuşları yapılabilir.  Bundan sonra bu bölgede her zaman paraşüt ile uçma şansımız olacak. Bölgede kurulacak bu platform, yaz kış bölge turizmine hizmet edecek. Böyle gelişmeler oldukça, içimiz kıpır kıpır oluyor. Geleceğe yönelik daha da umutlanıyoruz” dedi. Paraşütle ilk defa uçuş yaptığını ifade eden Özsoy, “Uçuşa meraklı gençlere cesaret vererek, gençlerimizi bu tür sportif faaliyetlerin içine çekmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca ilçeyi doğa sporlarının merkezi haline getireceğiz” diye konuştu. Özsoy, atlayışın çok farklı bir duygu olduğunu, havada iken korku ve heyecanı bir arada yaşadığını da sözlerine ekledi.

 

 

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/halis-baskan-ilcesini-parasutle-inceledi_16127.html