İlanı okuyan Eczaneye para bırakıyor!

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

 

Erzurum´da yaşlı bir kadın durakta beklerken topladığı yardım parası olan 120 TL´yi düşürdü. Parayı bulanların insaniyet namına teslim etmesi için de, bir not bıraktı. Durağın camına iliştirilen notta, parayı bulanların durağın hemen yanındaki Eczaneye bırakması isteniyordu. Parayı bulan henüz ortaya çıkmadı, ya da ilandan haberi olmadığı için sahibine ulaşamıyor ancak, gönlü zengin Erzurumluların yaptığı hareket, “ Erzurum´da insanlık henüz ölmemiş” dedirtiyor. İlandan etkilenen duyarlı Dadaşlar, parayı bulan kişi olmasalar da Eczaneye uğrayıp yaşlı kadının mağduriyetinin giderilmesi için para bırakıyorlar.

 

DUYGULANDIRAN İLAN

 

İsmi bilinmeyen bir kadın, Erzurum merkezde Atalar mahallesinde bir otobüs durağında beklerken üzerinde bulunan 120 TL´sini düşürdü. Etrafa bakınmasına rağmen parasını bulamayan kadın, bir kağıda not yazdırıp durağın camına astı. Duyuru ilanında, “ Bu durakta beklerken 120.00 TL düşürdüm. Hiçbir geliri olmayan bir bayanım. Bu para da bana fitre parasıdır. Bulanların Pınar  Eczanesine bırakmasını rica ederim. “ yazıyordu.

 

İLANI OKUYAN ECZANEYE PARA BIRAKIYOR

 

Durakta bekleyen vatandaşlar, ilanı okuyunca duygulanıyor. Bazılarının yaptığı hareket ise, “Erzurum´da insanlık henüz ölmemiş” dedirtiyor. Gönlü zengin Dadaşlar, kadının kaybolan parasını bulamamış olmasalar da, Eczaneye uğruyorlar ve gönüllerinden kopan parayı bırakıp ilan sahibi kadına verilmesini istiyorlar. Parayı bırakırken de, kadının kaybettiği paranın tamamlanması için böyle bir yardımda bulunduklarını ifade ediyorlar. Bazı vatandaşlar ise Eczaneye gidip kadını nerede bulacaklarını sorarak, yardım etmek istediklerini ifade ediyorlar. Ancak Eczane sahipleri kadını tanımadıkları için bu talebe olumlu cevap veremiyor.

 

“KADINI TANIMIYORUZ AMA…”

 

Eczanesi yetkilisi, “ Kadın parasını kaybedince durağa ilan bırakmış. İlanda bizim Eczanenin ismini vererek parayı bulan kişinin buraya teslim etmesini istemiş. Sanırım ileride gelip bize sormak için böyle bir yola başvurmuş. Şuana kadar parayı bulan kişi bize gelmedi ancak, parayı bulamayıp ta kadına yardım amaçlı para bırakmaya gelen oluyor. Şu ana kadar bırakılan para miktarını kötü amaçlı kişiler çıkmasın diye lanse etmek istemiyorum. Kadını tanımıyoruz ama ileride kayıp ettiği parayı sormak için gelirse hayırsever vatandaşların bize bıraktığı parayı vereceğiz” dedi. 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/21/ilani-okuyan-eczaneye-para-birakiyor_16181.html