Doğu Ekspresi karada uçuşa geçti

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

2017 yılında Erzurum ve Kars´a 300 bin yolcu taşıyan Doğu Ekspresi, 2018 yılının ilk 3 ayında 100 bine ulaştı.

Ankara´dan her gün Erzurum ve Kars´a sefer yapan Doğu Ekspresi treni, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum´u kapsayan güzergahı yaklaşık 24 saatte tamamlıyor. Tren yolu dağlar, tarlalar ve ormanların arasından geçiyor, bahar güneşi altında karlı dağ zirveleri karanlık uzun tünellere girilince gözden yitiyor. Her yıl popülaritesini katlayan Doğu Ekspresi, 2017 yılında 300 bin yolcu taşıdı. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 40 artışı gösteriyor.

 

DOĞU EKSPRESİ 3 AYDA 100 BİN YOLCU TAŞIDI

 

Bu sayı 2018 yılının ilk 3 ayında ise üçte birine ulaştı. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü resmi verilerine göre, Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibariyle yılın ilk 15 gününde 14 bin 165 kişi Erzurum´a geldi.  Bu sayı 3 aylık süre diliminde ise 100 bine ulaştı. Geçen yıllara oranla çok daha popüler hale gelen Doğu Ekspresi´nde yolculuk yapmak, yataklı ve kuşetli vagonlarda yer bulabilmek için haftalar hatta aylar öncesinden yer ayırtılması gerekiyor. Her gün dolu bir şekilde Erzurum´a gelip buradan da son durak olan Kars´a geçen Doğu Ekspresi, şehrin canlanmasında başrol oynuyor.

 

YOLCU SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Ankara´dan yola çıkan Doğu Ekspresi´yle yaklaşık 24 saat sonra Erzurum´a ulaşan yolcular, şehrin ekonomisine de bir nebze olsa katkı sunuyor. Erzurum´a turist olarak gelenler önce tarihi yerleri, ardından damak tadının yer aldığı bölgeleri ziyaret ediyor. 2018´in sadece ilk 3 ayında 100 bine ulaşan yolcu sayısı ile Doğu Ekspresi, Doğunun kaderini değiştirmeye devam ediyor. Doğu Ekspresi´nin yolcu sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

RAMAZAN AYINDA DA YOĞUN TALEP BEKLENİYOR

 

Devlet Demir Yolları Erzurum Gar Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Doğu Ekspresi ile yolculuk edip nostalji yaşayan yerli turist sayısında artış beklediklerini ifade ettiler. Yetkililer, “ Geçen yıl 12 ayda 300 bin yolcu taşıyan tren, bu yılın ilk 3 ayında 100 bine ulaştı. Böyle giderse geçen yılın iki katı bir artış olacak. Ulaştırma Bakanlığı yoğun talep sonrası seferlere ek vagonlar koydu. Hayatımızın en eski ulaşım ağı olan trene son dönemde gösterilen ilgi bizi fazlasıyla memnun ediyor” diye konuştular.

 

 

BAKANLIKTAN ZORUNLU AÇIKLAMA

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yoğun talep nedeniyle Doğu Ekspresine ait tüm vagonlardaki biletlerin çok kısa sürede satıldığını belirterek talebin yoğun olduğu günler için trene ilave vagon verilmek suretiyle taleplerin karşılanmaya çalışıldığını açıkladı. Öte yandan konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, Ankara-Erzurum-Kars arasında işleyen Doğu Ekspresi´nde yer bulunamaması ile ilgili bazı iddialar ortaya atılmaktadır. Ankara-Kars arasında işlemekte olan Doğu Ekspresi´nin vagonlarına ait biletler bir ay öncesinden tüm vatandaşlarımıza açık olarak bilet satış sistemi aracılığıyla satılmaktadır. Trenin mevcut vagonlarının dışında tur şirketleri ile yıllık plan ile vagon kiralaması yapılmakta, kiralama yapılan vagonlar Doğu Ekspresine fazladan ilave edilmekte, kiralama yapan tur şirketleri bilet satışının yanında otel yemek ve gezi paketi halinde hizmet vermekte ve buna göre fiyatlarını belirlemektedir. Yoğun talep nedeniyle Doğu Ekspresine ait tüm vagonlardaki biletler çok kısa bir süre içerisinde satılmaktadır. Talebin yoğun olduğu günler için trene ilave vagon verilmek suretiyle talepler karşılanmaya çalışılmaktadır" denildi.

 

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/dogu-ekspresi-karada-ucusa-gecti_16196.html