Penaltıyı bir tek Nobre görerek hayat verdi

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un tecrübeli futbolcusu Mert Nobre, maçın 62. dakikasında gözü açıklığı ile Dadaşlara her anlamda hayat verdi. Herkes Ümraniyespor´un topu kullanmasını beklerken Nobre bir anda maçın orta hakeminin yanına giderek rakip takım oyuncusunun topa müdahale şeklinin Penaltı olduğu yönünde itiraz etti. 

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´u adeta sırtlayan Mert Nobre, Play Of ilk maçında tecrübesini konuşturarak Dadaşlar´ın avantajlı bir skorla İstanbul´a gitmesine neden oldu. Spor Toto 1. Lig´de play-off yarı final ilk maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, sahasında Ümraniyespor´u 4-3 yendi. Bu maçta Türkiye Futbol Tarihi´nde ilk kez Video Hakem Uygulaması (VAR) uygulandı. Uygulamaya ihtiyaç duyulan pozisyon ise, maçın hakemleri dahil stattaki tüm seyircilerin de gözünden kaçan bir pozisyondu. 62. Dakikada Ümraniyespor kalesi önünde yaşanan atakta, herkes Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un fırsatı kaçırdığını sandı.

 

PENALTIYI BİR TEK NOBRE GÖRDÜ VE DADAŞLARA HER ANLAMDA HAYAT VERDİ

 

Ancak o anda Mavi Beyazlı takımın tecrübeli futbolcusu Mert Nobre devreye girdi. Herkes Ümraniyespor´un topu kullanmasını beklerken Nobre bir anda maçın orta hakeminin yanına giderek rakip takım oyuncusunun topa müdahale şeklinin Penaltı olduğu yönünde itiraz etti. Nobre, Ümraniyesporlu futbolcu Merthan Açıl´ın eline değen topa itiraz etti. Hakem Arda Kardeşler, önce yan hakemine sordu. Onun da pozisyonu görmediğini öğrenince  VAR sistemine başvurdu. Pozisyonu videodan izleyen Hakem Kardeşler, tekrar sahaya dönerek penaltı noktasını gösterdi. Mert Nobre, önce itirazı ile sonra kullandığı penaltıyı gole çevirerek Büyükşehir Belediye Erzurumspor´a ikinci maç için her anlamda hayat verdi. Nobre´nin gözü açıklığı olmasa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor İstanbul´daki ikinci maça 3-3´lük bir skorla gidecekti…(GÜNEBAKIŞ)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/penaltiyi-bir-tek-nobre-gorerek-hayat-verdi_16256.html