Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak

Dilek BAYRAK'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Barajın tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 430 bin TL katkı sağlanması hedefleniyorDevlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla adeta Erzurum´a can suyu veriyor. İlin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam eden DSİ, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya da devam ediyor. Erzurum´da son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen “GÖLSU” projesinden Erzurum da nasibini alıyor.

 

GENEL MÜDÜR BİLGİLENDİRDİ

 

Çalışmaları devam eden Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 4 bin 50 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, ‘Baraj inşaatında 290 bin 679 metreküp gövde dolgusu yapılarak  % 65 seviyesine gelindi. Ayrıca derivasyon sağlanmış, dolusavak 1.kademe kazıları tamamlanmış, köy rölekasyon ve ulaşım yolları bitirilmiştir. ´dedi.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE 2 MİLYON 430 BİN TL KATKI

 

Projenin tamamlanması ile, bölge halkının sulu tarım yapmasının sağlanarak ekonomik olarak güçlenmesinin ve refah düzeyinin artmasının sağlanacağının altını çizen Genel Müdür Acu, ´Temelden yüksekliği 44,57 metre olan Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 430 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ´dedi. Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´na şükranlarımı sunan Genel Müdür Acu, yatırımların hayat bulması noktasında gayret sarf edenlere teşekkürlerini iletti. (GÜNEBAKIŞ)   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/ulke-ekonomisine-ciddi-katki-saglayacak_16307.html