Erzurum POMEM’de Donanımlı Polisler Yetişiyor

RADARHABER / ERZURUM

Her sabah 6 kilometre koşarak güne başlıyorlar, kütük kaldırıp, lastik yuvarlayıp şınav ve barfiks çekerek derslere başlıyorlar. Öğrencilerin 6 ay boyunca zorlu bir eğitime tabi tutulduğu Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi´nde (POMEM), tam donanımlı Polisler yetiştiriliyor.

 

Türkiye´de Polis Akademisi bünyesinde, 32 Polis Meslek Eğitim Merkezi ve 5 Polis Meslek Yüksek okulu bulunuyor. Halkın huzur ve güvenini sağlayan Polisler, mesleğe sıkı bir eğitimden sonra adım atılıyorlar. Huzur ve güvenliğin teminatı olan Polislik mesleğine ilgi her geçen gün artıyor. Bu kapsamda oluşturulan Eğitim merkezlerinde ise binlerce Polis yetişiyor. Onlardan biri de Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi. Tekirdağ´dan, Çanakkale´ye, Tunceli´den Şırnak´a kadar Türkiye´nin dört bir yanından öğrencinin eğitim gördüğü Erzurum Polis Merkez Eğitim Merkezi´nde (POMEM),  suçluların korkulu rüyası Polisler yetiştiriyor. 1909 yıllında kurulan ve binlerce polis yetiştiren Erzurum POMEM´de, temel Polislik eğitimlerin yanında sosyal ve kültürel becerilerin geliştirilmesi adına faaliyetler de yürütülüyor.

 

HER SABAH 6 KİLOMETRE KOŞARAK GÜNE BAŞLIYORLAR

 

POMEM´de eğitim sabahın erken saatlerinde başlıyor. Disiplin ve düzenin en önde gelen özelliklerden biri olduğu Erzurum POMEM´de, daha sonra ise Polisliğin gerektirdiği diğer özellikleri kazanıyor Polis adayı öğrenciler. Sabah erkenden kalkıyorlar, sabah sporunu yapıyorlar, duşlarını alıp kahvaltılarını yapıp sonra derse başlıyorlar. Polis Adayları, her sabah 6 kilometre koşuyor, koşunun ardından ağırlık çalışmaları ile devam ediyorlar programlarına.

 

 

KÜTÜK KALDIRIYOR, LASTİK YUVARLIYOR, ŞINAV ÇEKİYORLAR…

 

Fikren, zihnen ve bedenen en iyi olmayı hedefleyen Polis adayları, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi´nde sıkı bir eğitimden geçiyor. Kütük kaldırıyorlar, lastik yuvarlıyorlar, şınav, mekik ve barfiks çekerek fiziksel açıdan gelişimlerini geliştiriyorlar. Kahvaltı sonrası ise mesleki programlar başlıyor. Polis adayları açık hava poligonlarında atış yapıyor, duruş, silah kavrama, hedef kontrol ve sağdan-soldan atış teknikleri konusunda eğitim alıyor.

 

 

‘‘EĞİTİMDE ZORLANIYORLAR AMA´´

 

Eğitimleri, Uzman Özel Harekat Polisleri veriyor.  Toplumsal olaylara müdahale eğitimi de alan Polis adayları, eğitimi başarı ile bitiriyorlar. Eğitimlerde zorlandıklarını belirten Polis adayları, ‘‘ Bu tarz şeylere alışmamız lazım. Ülkemiz ve milletimizim güvenliği için böyle zorluklara göğüs germemiz lazım. Bu tarz zorlu ve gerçekçi eğitimlerle bunları öğreneceğiz. Burada olmaktan gururluyuz´ diyorlar. Yakın dövüş sanatları da eğitimin en önemli parçası. Polis adayları judo, tekvando ve karate de yeteneklerini gösteriyor. Öğrendiklerini hayata geçiriyorlar.

 

 

BİLGİ SAHİBİ DONANIMLI POLİSLER YETİŞİYOR

 

Polis adaylarına halkla ilişkiler, sosyal psikoloji, hukuk gibi derslerde veriliyor. Merkezde donanımlı bir kütüphane ve sosyal yaşam alanları da var. Burada okuyan araştıran bilgi sahibi donanımlı Polisler yetişiyor. ‘‘  Devlet hiçbir şeyimizi eksik bırakmamış. Sağ olsun büyüklerimiz. Bizde inşallah hakkını verip mesleğe geçtiğimizde vatana millete hayırlı, Polis armasının gururunu taşıyan Polisler olmayı hedefliyoruz. Buradaki bütün arkadaşlarımızla kardeş gibiyiz. Yeri geliyor Komiserlerimiz bize abilerimiz gibi. Kimi zaman da Baba oluyorlar. Zaman su gibi akıp geçiyor´´ diyerek memnuniyetlerini sözcüklere döküyorlar genç öğrenciler…

 

EĞİTİLER 6 AY SÜRÜYOR

 

Öğrenciler uzun ve zorlu bir eğitim sürecinin ardından mesleğe hazır bir şekilde mezun oluyor. Yurdun birçok şehrinden Erzurum POMEM´e gelen öğrenci var. Tekirdağ´dan, Çanakkale´sine Tunceli´den Şırnak´ına kadar memleketin her bir köşesinin vatan evlatları var bu merkezde. 6 ay süren bir eğitim veriliyor. Eğitimler bittikten sonra mezun olan Polisler, en nihayetinden Polis memuru olarak yurdumuzun dört bir yanında görev yapmaya gidiyorlar.

 

 

TRT'YE 8 DAKİKALIK HABER OLDULAR

 

Merkezde, Temel hak ve hürriyetlere saygılı, kendisine verilen yetkileri bilen ve bu çerçevede görev yapan ve mesleki disipline bağlı memurlar yetiştirilmesi amaçlanıyor. Polis adaylarını aileleri istedikleri zaman ziyaret edebiliyor. Modern misafirhanelerde hasret gideriyorlar. Günün yorgunluğu ise söylenen türküler eşliğinde atılıyor. Hep bir ağızdan söylenen ‘ Baş koymuşum Türkiye´min yoluna´ türküsü, orada bulunmanın amacı ve özeti olarak yansıyor gülen yüzlere. Erzurum PMYO´daki Polis adaylarının zorlu eğitim süreci, TRT Haber´de 8 dakikalık bir haber dosyası olarak ta geniş yer buldu. Muhabir Mikail Kurban ve Kameraman Ertaç Koçak´ın görüntüleri ile yayımlanan programda, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin 1 güne sığdırdıkları yaşamı ekranlara yansıtıldı.  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurum-pomemde-donanimli-polisler-yetisiyor_16362.html