Ali Korkut: İftiracılarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum´un merkez ilçelerinden Yakutiye'de türbe olduğu hurefesiyle yıkımına izin verilmeyen yapı, inşaat halindeki binaların arasında kaldı. Yakutiye belediyesi önceki yıllarda kentsel dönüşüm kapsamında onlarca binayı yıktı ancak, bu bölgedeki alanın türbe olduğunun iddia edilmesi nedeniyle alana dokunmadı. 

 

BAŞKAN KORKUT: TÜRBE YALANLARI HİÇ BİTMİYOR, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR...


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sosyal medyada konunun tekrar gündeme getirilmesi sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Korkut, şunları söyledi: '' 
Kentsel dönüşüm ile gecekondulardan arındırılan 29 dönüm alan, ihale usulü ile verildi. Alandaki yapılaşma belediye tarafından yapılmadı. Üzerine kıyamet koparılan Hasan-i Basri Hazretlerine atfedilen "türbe" gerçek olmadığı gibi, olmayan türbe üzerinden bazı kesimler iftirayla neyse amacı ona ulaşmak istemektedir.'' 
Erzurum tarihiyle ilgili bilimsel eserlerde Hasan-i Basri’nin Erzurum ile en küçük bir bağıntısının olmadığı gerçeğini yineleyen Ali Korkut, açıklamalarına şöyle devam etti: “Rivayetler üzerine 1993 yılında Erzurum Belediyesi tarafından ucube bir yapı ihdas edilmiş. Adı Hasan-i Basri türbesi olmuş. Bütün mesele budur. Hasan-i Basri makamı Irak Basra’dadır.

 

 

 

''BİLİNDİK ÇEVRELER YALAN POMPALAMAYA DEVAM EDİYOR''

 

Ancak bilindik çevreler bu yalanı pompalamaya devam ediyor.
Halkımıza bir daha beyan ediyorum, yapımcı firmanın projeleri ortadadır. Türbe diye adlanan yer muhafaza edilecek ve korunacaktır. Türbeye saygısı olmayan, siyasi rant ve beklenti peşinde koşan bazı çevreler maalesef yine harekete geçmişlerdir.
Projede otopark, yeşil alan altında yer almaktadır. Otopark inşası için türbenin etrafı boşaltılmıştır, otoparkın istinat duvarları yapıldıktan sonra üstü toprakla kapatılacak, türbeyle aynı seviyeye getirilecektir. Böylece türbe rekreasyon alanı içerisinde kalacak, çevre peyzajıyla yeni bir sunuma kavuşacaktır. Türbeye giriş veya erişimle ilgili sıkıntı olmayacaktır. Küçük bir aklı, biraz izanı olanın dahi türbe binasının bu şekliyle kalmayacağını bilmesi gerekir. Bir daha akıllara yer etsin diye proje görselini sunmak istiyorum. Öte yandan alandaki inşaat faaliyeti belediye tarafından yürütülmemektedir. İhale edilen iş nedeniyle sorumluluk bize ait değil, ilgili firmaya aittir. Belediye olarak projeye uygunluğu denetleyebiliriz. İlgili firmada projeye uygunluk bakımından titiz bir çalışma yürütmektedir. Ayrıca, iftira sahipleriyle ilgili olarak hukuki süreç başlatılmıştır. 
'' 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/ali-korkut-iftiracilarla-ilgili-hukuki-surec-baslatildi_16380.html