Öğrenciler ailelerle buluşarak yüz güldürüyor

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Yaşlıların evlerini ziyaret eden Meslek Lisesi öğrencileri, sağlık taraması yapıyor, ampullerini değiştirip, tamir gerektiren eşyaları tamir ediyorlar…

Erzurum Elektrik - Elektronik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri, başlatılan bir proje kapsamında aileleri ziyaret ediyor. Yalnız yaşayan yaşlıların onarım gerektiren eşyalarını tamir edip, yapılması gerekenleri de yapan öğrenciler, ailelerin yüzünü güldürüyor. Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencileri ise ziyaret etikleri evlerde ailelere enerji tasarrufu ile ilgili bilgiler anlattıktan sonra evlerdeki ampulleri tasarruflu ampullerle değiştiriyor. 

 

ADI ‘ÖĞRENCİLER AİLERİMİZLE BULUŞUYOR´ PROJESİ…

 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü; Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında meslek lisesi öğrencilerine yönelik “Öğrenciler Ailelerimizle Buluşuyor” projesini uygulanmaya başladı. Yayınlanan genelge ile değerler eğitimi kapsamında nitelikli eğitimin yanında milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirme, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla, 81 il genelinde 1 milyon 700 bin öğrencinin katılımıyla "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesine start verdi

 

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN HALKLA KAYNAŞARAK GÖNÜLLERE GİRMESİ

 

Projenin amacı, öğrencilerin halkla kaynaşarak gönüllere girmesini sağlamak. Öğrencinin bu sayede yaşadığı topluma ve okuluna aidiyet duygusunu geliştirerek, okulunun ve mesleğinin tanıtımına katkı sağlayacağına inanılıyor. Proje kapsamında 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri ailelerinden izin alarak okul yönetici ve öğretmenleriyle mahallesindeki ihtiyacı olan evlere giderek, kendi meslekleriyle ilgili bilgi ve becerilerini uyguluyorlar. Okulun bulunduğu mahallede, bulunmadığı takdirde sırasıyla ilçede veya İl içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımları ile evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımları ve hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımlarla onları sevindiriyorlar. Projenin anlamı ise, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılması. Faaliyet gösterilecek evlerin tespiti ise, mahalle muhtarı aracılığı ile belirleniyor.

 

 

AMPULLERİ DEĞİŞTİREREK AİLE EKONOMİSİNE KATKI

 

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında, Erzurum´da bulunan okullarda da öğrenciler aileleri ziyaret ediyor. Erzurum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler, Şükrüpaşa ve Hilalkent semtlerinde bulunan iki aileyi ziyaret etti. Ailelere enerji tasarrufu hakkında bilgi veren öğrenciler, ailelerin evlerinde bulunan ampulleri ücretsiz olarak tasarruflu ampullerle değiştirilerek aile ekonomisine katkı sağlanmaya çalışıldı. Okul yönetimi, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi Evde Bakım Birimi ile yaptığı işbirliği ve çevre sakinlerinden edinilen bilgilerle 13 aile belirledi. Bu ailelerle görüşülüp müsaadeleri alındı. Okulda gönüllü öğretmen ve öğrencilerden oluşturulan proje ekipleri; hazırladığı çalışma takvimine göre aile ziyaretleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

 

YAŞLILARA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRİYORLAR

 

Proje çerçevesinde, yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirerek, gençliğin enerjisiyle yaşlıların hayat tecrübelerinin bir araya getirilerek iki tarafa da önemli bir paylaşım alanı oluşturulması hedeflenmiş olacak. Bir aile ziyaretine öğrencilerden Ferdi Küçük, Kerim Dallı ve Eyüphan Aksakal gittiler. Aileye enerji tasarrufu hakkında bilgi veren öğrenciler, ayrıca ziyaret edilen evde bulunan ampulleri de yanlarında getirdikleri tasarruflu ve led özellikli ampullerle değiştirdiler. Başka bir ziyarette ise, meslek lisesi öğrencileri, evde bulunan ve tamir gerektiren eşyaları tamir ederek yaşlıların yüzünü güldürdü. Hemşirelik ve diğer sağlık alanlarında eğitim gören öğrenciler ise, aynı proje kapsamında tespit edilen evlere yaptıkları ziyaretlerde, aile fertlerinin tansiyonlarını ölçüp sağlık taramasından geçiriyor. Öğrencilerin ziyaretlerinin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği açıklandı. (GÜNEBAKIŞ)   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/ogrenciler-ailelerle-bulusarak-yuz-gulduruyor_16401.html