Atatürk evini 1 yılda 300 bin kişi gezdi

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Türk televizyonlarında son dönemde yaşanan tarih dizileri, halkın tarihe ve geçmişe olan ilgi ve merakını artırdı. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ‘‘ Tarih dizilerindeki artış, tarihe ve tarihteki kahramanlara ilgiyi artırdı. Bunun örneklerinden birisi de Erzurum´daki, Atatürk evi. Atatürk evini 1 yılda 300 bin civarı kişi ziyaret etti´´ dedi. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 9 Temmuz 1919´da 52 gün kalıp Erzurum Kongresi ile ilgili önemli kararları aldığı ve milli mücadelenin temellerinin atıldığı Erzurum´daki Atatürk Evi Müzesi, ziyaretçi sayısını her geçen yıl artırıyor. Çaykara Caddesi ile Yukarı Mumcu Caddesi arasında kalan alandaki tarihi Atatürk evi, 1 yılda 300 bin civarı yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmiş.

 

ATATÜRK EVİNİ HERGÜN 400-500 KİŞİ ZİYARET EDİYOR

 

Konu ile ilgili gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ‘‘ Atatürk evi müzesini 1 yılda 300 bin civarı yerli ve yabancı turist ziyaret etmiş. Daha çok yerli turistler ziyaret ediyor. Tabi yabancılar daha az ziyaret ediyor. Ziyaretçilerin çoğunluğu yerli vatandaşlarımız.  Erzurum şehir merkezindeki okullardan gelen öğrencilerimiz ve gruplar halinde gelen gençlerle birlikte kayıt altına alınan ve alınmayan olmak üzere yaklaşık 300 bin civarı kişinin Atatürk evi müzesini ziyaret ettiğini belirledik´´ şeklinde konuştu. Müdür Almaz, 1  yıllık 300 bin civarı. Bunu günlüğe vurduğumuzda günlük 400-500 arası ziyaret ediyor. Aylık ise 10-15 bin arası bir ziyaret istatistiği ortaya çıkıyor. Yaz aylarında ziyaretler artıyor, kış aylarında azalıyor. Bazen de tersi oluyor ancak yoğunlukta yaz aylarında Atatürk evi müzesi daha yoğun oluyor´´ şeklinde konuştu.

 

‘‘DİZİLER TARİHE İLGİYİ ARTIRDI´´

 

Ziyaretlerin geçen yıllara göre artarak devam ettiğini vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ‘‘ Artışın nedenleri arasında geçtiğimiz aylarda tarihi eserlere ve tarihi yerlere yönelik uygulamaya soktuğumuz karekod hizmeti de bir etken. Ayrıca Atatürk evi müzesinde yapılan çalışmalarda da ziyaret sayısını artırdı. Atatürk Evi Müzesini ziyaretin artmasındaki en büyük etkenlerinden birisi de tarih dizileri. Son dönemde televizyonlarda sayısı artan tarih içerikli diziler de, tarihe ve tarihteki kahramanlara olan ilgiyi artırdı. Atatürk evi müzesindeki ziyaretçi sayısındaki artışında bu faktörde en büyük etkenlerden birisi diye düşünüyorum´´ dedi. (GÜNEBAKIŞ)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/ataturk-evini-1-yilda-300-bin-kisi-gezdi_16415.html