Dadaş kızına İsrail zulmü

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL-Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

Hak hukuk tanımayan İsrail askerleri, terörist yüzünü bir kez daha gösterdi. Kadir Gecesi´ni ihya etmek için Kudüs´e giden Ebru Özkan,  İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Ebru Özkan´ın Erzurumlu olduğu ortaya çıktı. Ailesi İsrail´e tepki gösterirken, İstanbul´daki Erzurum dernekleri ise Dadaş kızının serbest bırakılması için çaba serf ediyor.

 

İSRAİL ASKERLERİ GÖZALTINA ALDI

 

Kadir Gecesi´ni geçirmek için gittiği Kudüs´ten dönerken İsrail polisi tarafından Tel Aviv´deki Ben Gurion havalimanında alıkonulan Erzurumlu Ebru Özkan, Kadir gecesi günü gözaltına alınıp sonraki günler iki kez askeri mahkemeye çıkarıldı. 11 Haziran´da Türkiye´ye dönüş sırasında saat 16: 35 uçağına bineceği zaman İsrail tarafından alıkonuldu. İngilizce biliyor musunuz sorusuna hayır cevabı veren Ebru Özkan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.  13 Haziran´da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye Türk Büyükelçi ve Avukatlar da katıldı. Hakim serbest kalması yönünde karar verdi ancak İsrail askerleri 72 saat sorgusunun devam etmesi gerektiğini gerekçe gösterip serbest bırakmadı. Üst mahkemeye konu intikal etti ancak şuana kadar bir haber çıkmadı.  

 

 

 

KARDEŞİ: SERBEST BIRAKACAKLARINA İNANMIYORUM:

 

Kardeşinin keyfi olarak Kudüs´te tutsak edildiğini belirten Elif Özkan, “Ablam kendi halinde bir insan, öyle çok özel olan biri değil. 27 yaşında sıradan bir vatandaş. 8 Haziran´da Kudüs´e gitti, bir daha haber alamadık. 11´inde dönüş sırasında saat 16: 35 uçağına bineceği zaman İsrail tarafından alıkonulmuş. Sonrasında bizimle hiçbir şekilde iletişim kurulmadı. Sadece iyi olduğunu öğrendik. Özel bir turla gezi amaçlı Kudüs´e gitmişti. Kudüs ziyareti sonrası Türkiye´ye dönmek için Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda bavullarını teslim etmesinin ardından İsrailli bir görevli tarafından durdurulmuş, görevlinin "İngilizce biliyor musun?" sorusuna "Hayır" cevabını vermesi üzerine başka hiçbir gerekçe gösterilmeden alıkonulmuş´´ dedi. İsrail´in “İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi” şeklindeki suçlamalarını değerlendiren Özkan, “Ablamı en yakından tanıyan kişi benim. Ablamın hiçbir şekilde böyle bir bağlantısı yok. Tek yaptığı şey oraya giderken yanında sadece küçük çocuklar için çikolata, balon gibi şeyler götürdü. Bilmiyorum bunu mu terör olarak algılıyorlar. Başka hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı. Özkan, ne kendisinin ne ailesinin ne de ablasının siyasetle ilgisinin olmadığını belirterek, İsrail´in neyi tehdit olarak algılamış olduğunu bilmediğini, ablasının çok sıradan bir vatandaş olduğunu söyledi. İsrail´in gözaltı süresini 7 gün daha uzatmasının kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Özkan, “7 gün söylendi ama bunun sonunda ne olacağı hiç belli değil´´ diye konuştu.

 

 

SÜHA DENGİZEK: BAKANLIK NEZDİNDE KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

 

İstanbul´daki Erzurum dernekleri de Ebru Özkan´ın serbest bırakılması için girişimlerini sürdürüyor. Maltepe Erzurumlular Dernek Başkanı Süha Dengizek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ‘´ İnsan haklarından dem vuran sözde  gelişmiş dünya, bu ve benzeri olaylar Müslümanların başına gelince duyarsız ve tepkisiz kalışı nedendir.Tel Aviv´deki Devlet kademesiyakından ilgileniyor. İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu ve Maltepe Erzurumlular Vakfı II. Başkanımız Sayın Ahmet Ağırman Dışişleri  Bakanlığıyla irtibata geçerek, Ebru Özkan´ı bir an önce katil İsrail´in elinden kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyorlar.Erzurumular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak, vakıf II. başkanımız nezdinde konuyu takip ediyoruz.'' (GÜNEBAKIŞ)   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/dadas-kizina-israil-zulmu_16469.html