Karaçoban'da kan davalı aileler çatıştı: 2 ölü 7 yaralı

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal mahallesi'nde öğleden sonra, aralarında kan davası bulunan Durmaz ve Yazan ailelerinin fertleri, oy kullanmak üzere geldikleri okulun bahçesinde karşılaştı. Çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda, taraflardan Mehmet Sıddık Durmaz ile Yazan Ailesi'nden henüz kimliği öğrenilemeyen 1 kişi öldü.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

7 kişinin de yaralandığının iddia edildiği olaylarla ilgili bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu arada kan davası saldırısının seçim kavgası gibi yansıtmak isteyen sosyal medya teröristlerinin olayları farklı yönlere çekmeye çalışması üzerine, Hınıs Cumhuriyet Başcavcılığı bir açıklama yaptı. Karaçoban ilçesinin bağlı olduğu Hınıs Cumhuriyet Savcılığı, Karaçoban ilçesine bağlı Kopal beldesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin açıklama yaptı. Hınıs Cumhuriyet Savcılığından yapılan açıklamada, Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal beldesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın iki aile arasında 5 yıl önce 1 kişinin öldürülmesi ile başlayan kan davasından kaynaklandığı belirtildi. Bugün saat 15.00'te Kopal beldesindeki Kopal İlkokulunda oy kullanma sırasında iki tarafın karşılaştığı ve sözlü tartışmanın büyüdüğü, Durmaz ailesinden Y.D.'nin tabancayla ateş ederek A.Y'yi vurduğu, Yazgan ailesinden M.Y. ve kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin karşılık verdiği ve çatışma çıktığı bildirildi. Açıklamada Yazgan ailesinden 4, Durmaz ailesinden 1 kişinin yaralandığı, A.Y.'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi. Y.D.'nin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, olayın seçimle ilgisi olmadığı, 5 yıl önce başlayan husumetten kaynaklandığı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım ise olayla ilgili bir açıklama yaparak, "Erzurum'un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı. İki vatandaşımız hayatını kaybetti ama bu, seçimlerle ilgili değil. İki grup arasında uzun süredir devam eden bir kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında herhangi bir hadise yok." dedi. 

ERZURUM VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Erzurum Valiliğince yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: ''Karaçoban ilçesinde iki aile arasında geçmişten gelen husumet nedeniyle çıkan kavgada her iki aileden birer kişi vefat etmiş, yapılan incelemeler sonucunda vefat eden vatandaşlarımızdan birinin Karaçoban İYİ Parti İlçe Başkanı olduğu anlaşılmıştır.  Bunun yanında Valiliğimize ulaşan bilgilere göre bazı şahısların İçişleri Bakanlığı amblemi ve başlığı bulunan seçim görevlisi boyun kartı kullandıkları iletilmiştir. İçişleri Bakanlığımız ve valiliğimizce hiçbir şahsa üzerinde bakanlığımızın ismi ve amblemi bulunan herhangi bir görevli kartı kesinlikle verilmemiştir ve verilmesi de söz konusu olamaz. Varsa bu kişilerle ilgili yasal işlemler yargı mercileri tarafından yürütülecektir. 
Ayrıca seçim süresince ilimizde iki ayrı yerde mükerrer oy kullanıldığı tespit edilmiş, bu kişiler gözaltına alınarak, gerekli yasal işlem başlatılmıştır" denildi. 
 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/karacobanda-kan-davali-aileler-catisti-2-olu-7-yarali_16506.html