Lojistik merkez hizmete açıldı! İş Adamları nerede?

 

Nesrin ÇETİNKAYA'nın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

 

 

Erzurum´u bir ticaret merkezi olma özelliğine kavuşturacak olan ve Kuruluş aşamasında asgari 400 kişiye istihdam sağlayacağı düşünülen lojistik Merkez, geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Özel sektör yatırımlarıyla aktif hale gelecek olan Lojistik Merkez için, yatırımcının harekete geçmesi beklenirken, Erzurum´da garip bir sessizlik hakim. Özellikle iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının sessizliği, aklın, mantığın almadığı bir yaklaşım olarak yorumlanıyor.

 

DEVLET GEREĞİNİ YAPTI, SIRA ERZURUM´DA...

 

Lojistik Merkezin Erzurum´a kazandırılması noktasında büyük pay sahibi olan dönemin MÜSİAD Başkanı, şimdi Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Güvenli, Devlet eliyle yapılan yatırımın tamamlandığını ve hizmete açıldığını, bu saatten sonra Erzurum´un Lojistik Merkez´e sahip çıkması gerektiğini kayda geçti. Özellikle iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının Lojistik Merkez için hareket halinde olması gerektiğinin çizen Güvenli, “Lojistik merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Erzurum, bölge illerinin ve diğer bölgelerin sınır ötesi pazara açıldığı bir ticaret merkezi olma özelliğine kavuşacak. Devlet üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra Özel Sektör eliyle yapılması gereken yatırımlarda. Aktif bir Lojistik Merkez Erzurum ekonomisine direk katkı sağlayacak. Dolayısıyla bir an önce özel sektör eliyle yapılması gerekenler Lojistik Merkezde yapılarak tamamlanmalı. Bu noktada iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları öncü olmalı.” diye konuştu

 

GÜMRÜKLEME İŞLEMİ DE MERKEZDE YAPILACAK

 

Devlet tarafından alt yapısı tamamlanarak hizmete açılan lojistik merkezin gelişmesi gerektiğine vurgu yapan Güvenli, “Şuanda merkezin tek ihtiyacı, iş dünyasının payına düşeni yerine getirmesi.” dedi Güvenli, Lojistik Merkez içinde kurulması beklenen lokanta ve otellerin inşası gibi yatırımlar yapıldıktan sonra il ekonomisinde ciddi canlılık görüleceğinin altını çizdi. Güvenli, “Lojistik merkezlerinin karayolunun yanı sıra denizyolu ve deniz limanlarını da kapsadığını belirten Güvenli, “Lojistik merkezler karayolu, denizyolu, denizyolunun limanlarıdır. Şimdi Rize´ye de liman yapılıyor. Rize´de liman bittiğinde limana 2,5 saat mesafede olacağız. O zaman burayı da desteklersek muazzam bir potansiyel oluşur.” diyerek eldeki imkanların kullanılması gerektiğini belirtti. (GÜNEBAKIŞ)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/lojistik-merkez-hizmete-acildi-is-adamlari-nerede_16530.html