Palandöken Belediyesi’nin Büyüleyen Sergisi

RADARHABER / ERZURUM
Palandöken Belediyesi’nin eğitim yuvası haline gelen Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, 2018 yılı kursiyerlerini de mezun etti. 43 ayrı branşta açılan kurslara toplamda 3 bin 420 kursiyer katılırken, mezunlara kurs bitirme belgesi verildi. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nin geleneksel hale getirdiği yılsonu sergisi bugün açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi adeta göz kamaştırdı. Kültür Merkezi bahçesinde açılış öncesi yapılan törene Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Onur Çaycı, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, açılışta yaptığı konuşmada Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nin çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim ve kültür yuvasına elimizden gelen desteği veriyoruz. Böyle bir hizmeti ilçeye sunuyor olmasından dolayı da, Palandöken Belediyesi’ne ve Başkan Orhan Bulutlar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Törende söz alan AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ise, AK Parti’nin belediyecilik hizmetlerinin ülke genelinde model teşkil ettiğinin altını çizdi. 

 

 


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nin hizmete girdiği 2013 yılından bu yana 10 binin üzerinde mezun verdiğini hatırlatarak, “Bu merkezimizde genç kızlarımız ve ev hanımlarımız hem becerilerini geliştirme fırsatı buldu, hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yarayacak çeşitli sanatların sahibi oldu. Kurslarımızda 700 kişi okuma-yazma öğrendi, müzik enstrümanlarını kullanmayı öğrenenler de oldu. Herhangi bir meslek dalında kalifiye hale gelen kursiyerlerimiz de oldu, güzel sanatlar alanında kendilerini yetiştiren kursiyerlerimiz de oldu. Kısacası kurslarımızda hemen her alanda eğitim verildi, verilmeye de devam ediliyor. Bu kurslarımız tamamen ücretsizdir” şeklinde konuştu. 2018 yılında 3 bin 420 kursiyere eğitim verdiklerini ve bununla da gurur duyduklarını ifade eden Başkan Bulutlar, “Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’ne gösterilen yoğun ilgi sebebiyle ikinci kültür merkezimizi de Yıldızkent’te hizmete açacağız. O merkezimiz de, tıpkı Yunus Emre’deki kültür merkezimiz gibi bir eğitim yuvasına dönüşecek” dedi. Konuşmaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde müzik eğitim alan kursiyerler mini bir konser verirken, halk oyunları ekipleri de, aldıkları folklor eğitimi sonucunda büyüleyen bir performans ortaya koydu. Plaket töreni ve yılsonu sergisinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, kursiyerlerin bir yıllık emeklerinin bir arada teşhir edildiği sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/palandoken-belediyesinin-buyuleyen-sergisi_16546.html