Gurbetteki Tortumlulara Canlı Yayın Hizmeti

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Tortum belediyesi, gurbetteki Tortumluların memleket hasretini bir nebze de olsa gidermek için canlı yayın hizmeti vermeye başladı. İlçenin belirli yerleri ile Erzurum merkezdeki tarihi yerlere konulan kameralarla, gurbetteki Tortumlulara 24 saat memleket yayını yapılıyor. Tortum belediye başkanı Hasan Çakmak, belediyecilikte farklı ve anlamlı bir hizmete imza attı.

 

BİR TIKLA MEMLEKET ÖZLEMİNE SON

 

Başkanın talimatı ile Tortum ilçesinin belirli noktalarına kameralar kurularak bu kameralar aracılığı ile canlı yayın hizmeti sunulmaya başladı. Belediyenin resmi internet sitesine giren gurbetteki Tortumlular, canlı yayın bölümünden ‘‘http://tortum.bel.tr/tr-tr/alt-sayfalar/368/sehir-kameralari´´  linkini tıklayarak memleketten canlı yayın hizmetinden yararlanıyorlar. Çifte minareli medrese önü, Erzurum şehir merkezi, Tortum, Tortum meydan, Tortum merkez gibi bölümlerin oluşturduğu alanlara giren Gurbetteki Tortumlular, özledikleri yerlerin olduğu alanlara tıklayarak canlı yayın imkanından yararlanıyorlar.

 

CANLI KAMERA SİSTEMİNE İLGİ BÜYÜK

 

Teknik imkanları kullanarak yerleştirilen kameralarla Gurbetteki hemşerilerine gezinti yaptıran Tortum belediye Başkanı Hasan Çakmak, amaçlarının gurbetteki hemşerilerinin bir nebze de olsa memleket özlemini gidermelerini sağlamak olduğunu, çok olumlu ve güzel tepkiler aldıklarını söyledi. memleket hasreti çeken Erzurumluların, canlı kamera sistemine ilgi gösterdikleri öğrenildi. (GÜNEBAKIŞ)

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/gurbetteki-tortumlulara-canli-yayin-hizmeti_16564.html