Mecidiye tabyaları için 20 milyon TL gönderildi

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Erzurum´un tarihi yerlerinden biri olan Mecidiye tabyalarının restorasyonu için Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü´ne 20 milyon TL kaynak gönderildi.

 

 

Mecidiye tabyalarının Restorasyonunu Müdürlük olarak kendilerinin yaptıracağını duyuran Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, ‘‘Mecidiye tabyalarının Restorasyonu için Erzurum Kültür İl Müdürlüğüne 20 milyon eski parayla 20 trilyon para geldi Müzeler Genel Müdürlüğü´nden. Oranın restorasyonunu biz yaptıracağız´´ dedi.

 

TABYALARA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Erzurum´da tabyalara yönelik ziyaretlerde her geçen gün gözle görülüş bir artış olduğunu da söyleyen Müdür Almaz, ‘‘Özellikle hafta sonları araç giriş çıkış sayısı hesaplanarak yapılan değerlendirmede, ziyaret sayısındaki artış gözler önüne seriliyor. Rakam söyleyeyim. Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri tabyalara giriş sayısı bir gün 330, bir gün 320 araç olmuş. Cumartesi 330 araç giriş yapmış. Pazar akşam üzeri gittim, giriş yapan araç sayısı 320 idi. Her araçta ortalama 4 kişi olduğunu varsayıp bu ortalamayı 4 kişi ile çarpsanız, 1200 kişi eder. Türkiye bir kabuk değiştiriyor. Tatil deyince herkesin aklına deniz gelirdi. Şimdi Kaşkarlar, yedi göller,  buz tırmanışı ve su sporları gibi farklı aktiviteler geliyor. Zihniyet değişiyor artık. Biz mümkün oldukça tarihi eserlerimizin çevresini her daim temiz tutuyoruz. 1 veya 2 yıl sonra Erzurum doyumsuz bir gezi alanı olacak'' diye konuştu.

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/mecidiye-tabyalari-icin-20-milyon-tl-gonderildi_16572.html