Muhammet Yusuf hatalı doğum kurbanı oldu

RADARHABER / ERZURUM

Erzurumlu aile, doğum sırasında zorlamadan dolayı sağ kol lifleri kopan çocuklarının hatalı doğum kurbanı olduğunu iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı.

 

Erzurum´un Aziziye ilçesinde yaşayan Filgöz ailesi, hatalı doğumdan dolayı engelli kaldığını savundukları çocuklarını sakat bıraktığını iddia ettikleri Doktor hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Dava konusu olay, ailenin iddiasına göre şöyle gelişti. İnci ve Ali Filgöz çifti, ikinci çocuklarının olması için tedavi gördü. Hamile kalan 38 yaşındaki İnci Filgöz´ün 1,5 yıl önce evde sancıları başladı. Filgöz, ambulansla Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi´ne kaldırıldı. Doğumhaneye götürülen İnci Filgöz, bu esnada karnındaki bebeğin normalden büyük olduğunu fark ederek doktorlardan sezaryen yapılmasını istedi. Ancak iddiaya göre sezaryen talebini sebepsiz yere reddeden doğum ekibi, normal doğum gerçekleştirdi.

 

‘ÇOCUĞUN KOLU İPTAL´ DEDİLER…

 

Doğum sırasında birçok kez hakarete maruz kaldığını iddia eden İnci Filgöz, “Benim doğumum çok zor oldu. Hemşireler bana bunun normal almanın zor olduğunu söylemişlerdi. Ben doktora söyleyince ‘Seninle uğraşamayız. Normal doğum olacak. İşimiz gücümüz var´ diyerek bağırdı. Zorda olsa doğum tamamlandı. Sonra çocuğumu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler. Ben sevk edildiğini iki gün sonra öğrendim. Bir sorun mu var diye sorduğumda çocuğun gayet sağlıklı olduğunu sadece oksijen tedavisi için gönderildiğini söylediler. Ben taburcu olduktan 24 gün sonra çocuğumun yanına gidebildim. Esnediğinde bir kolunu hiç kaldıramadığını fark ettim. Sorduğumda bir hemşire ‘Sana haber vermediler mi. Çocuğun kolu iptal´ cevabını verdi´´ diye konuştu .

 

 

 

8 KEZ AMELİYAT OLDU AMA…

 

Oğlunun kolunun sakat olduğunu 24 gün sonra öğrenen talihsiz Anne, hastaneden rapor aldı. Raporda ‘zor doğum sonrası bebeğin sağ kol sinirleri tamamen kopmuştur´ denildi. 1,5 yaşında 8 ameliyat geçiren çocuğun ailesi, evlatlarının engelli kalmasına neden olduğunu iddia ettikleri Doktor hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Oğlunun ömür boyu yaşamını etkiyecek olan olayın sorumlularının peşine düşen İnci Filgöz, bir yandan da oğluna derman bulmak için Ankara Hacettepe Tıp Fakültesinde tedaviye başlattı. 8 kez ameliyat olan küçük Muhammet Yusuf´un kolunda herhangi bir gelişme kaydedilemedi. Oğlunun tedavisi nedeniyle iş sorunu yaşayan 44 yaşında ki Baba Ali Filgöz, arkadaşlarımın yardımlarıyla ayakta durabildiğini, tedavi süreci nedeniyle dükkanın ı kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.

 

 

 

‘‘BUNU YAPANLAR CEZALANDIRILSIN´´

 

Baba Filgöz, ‘‘Ben mermer ustasıydım. Dükkanım vardı. Hamdolsun durumumuz yerindeydi. Ancak oğlumun bu durumu olunca çalışamaz oldum. Elimizde olanı da tedavide harcadık. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Sadece bunu yapanlar cezalandırılsın. Soruşturmalar bir şekilde kapatıldı. Ama biz pes etmedik. Vali Beyin halk gününde durumu bir daha anlattık. Şuan yine soruşturma başlatıldı. İnşallah sorumluları cezalarını çekerler” dedi. Muhammet Yusuf´un boyun bölgesindeki lifler, ameliyat sırasında ki zorlama nedeniyle tamamen kopmuş. Hacettepe´de tedavisi devam eden Muhammet Yusuf´un bir daha kolunun normal olma ihtimalinin ise çok düşük olduğu bildirilmiş aileye. Kökten liflerin kopması vakasının ise Türkiye´de bugüne kadar sadece 3 bebekte yaşandığı öğrenildi. (GÜNEBAKIŞ)  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/29/muhammet-yusuf-hatali-dogum-kurbani-oldu_16630.html