DSİ yatırımları göz dolduruyor

 

Mahmut AKDAĞ'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Bölge Müdürlüğünce bu ay içinde 2 ve 4´üncü Grup Tersip Bendi yapım sözleşmesi imzalandığı bildirildi. 2019 yılı sonunda tamamlanacak olan her iki yatırım için 11.2 milyon TL tutarında harcama gerçekleştirilecek, 25 yerleşim alanı taşkın ve çökmelerden korunacak.  2´inci sözleşme kapsamında Tortum ve Uzundere İlçelerinde 14 adet yerleşim birimi  taşkın sorunu yaşamayacak.

 

12 DEV YATIRIM

 

DSİ 8. Bölge Müdürlüğünce kaydedilen 12 Baraj yatırımından 5´inin bu yıl, 7´sinin ise 2019-2022 yılları aralığında hizmete sokulması planlanıyor. DSİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uzundere Kirazlı, Uzundere, Şenkaya Sarıyar, Oltu Şendurak ile Erzurum Merkez Karagöbek Barajının bu yıl işletmeye açılması planlanıyor.

 

5 BARAJ BU YIL, 6 BARAJ 2019´DA HİZMETTE

 

Edinilen bilgiye göre, Hınıs Başköy, Tortum Bağbaşı, Narman Şehitler, Şenkaya Tütenocak, İspir Maden Köprübaşı ve Erzurum Merkez Köşk Barajı yapımı 2019 yılı içinde tamamlanacak, Pasinler Söylemez Barajı ise 2022 yılında hizmete açılacak. Erzurum Baraj yatırımlarıyla Bölgedeki enerji ve sulama yatırımları cazibesini artıracak.

 

GÖLET YATIRIMLARI

 

Devasa Baraj yatırımlarına yönelen DSİ Erzurum´da 5 büyük gölet projesini de sürdürüyor. Alınan bilgiye göre, Pasinler Taşkaynak ve Aziziye Göleti bu yıl içinde hizmete açılacak.  Oltu Esenyamaç, Köprüköy Gölçayır ve Tortum Büyükbahçe göletleri de 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak. (GÜNEBAKIŞ)

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/dsi-yatirimlari-goz-dolduruyor_16645.html