Rektör Çomaklı'dan Üniversiteye Davet

 

Dilek BAYRAK'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite tercihleri döneminde, tercih yapacak öğrencilere Erzurum ve üniversite hakkında bilgi verdi.  Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi´nin milli mücadele döneminin en önemli kalelerinden biri olduğunu belirterek, birçok medeniyet ve kültürün kavşağında olan Anadolu´nun bekâsı için vakur duruşunu sergileyen Erzurum´da 61 yıllık geleneğin ve deneyimin senteziyle köklü, büyük, dinamik ve çağdaş bir üniversite olduğunun altını çizdi.

 

SICAK BİR AİLE ORTAMI

 

“Bir üniversite için eğitim vermenin ötesinde araştırma, keşfetme, gerçeğe ve doğruya ulaşma çabası da çok önemlidir.” Diyen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi´nin bu sorumluluğun farkında ve bütün paydaşlarıyla beraber öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin verimli ve etkin biçimde araştırma yapabilecekleri özgür ve huzurlu, entelektüel bir ortam yarattığını belirtti. Rektör Çomaklı, “Üniversitemiz seçkin akademik ve idari kadrosuyla, öğrencisi ile yakından ilgilenen, bir aile anlayışı içinde eğitim veren sıcak bir ortama sahiptir. Böyle bir ortamda mutlu ve verimli olacağına inanan öğrencilerimizi üniversitemizi tanımaya ve ailemize katılmaya davet ediyoruz.” dedi

 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÜRETİCİ BİR ÖĞRETİMİ ÖNCELİYOR

 

Bilim ve teknoloji ile kültür, sanat, sosyal hayat, alanlarında üretici bir öğretimi önceleyen, değer üreten ve paylaşan bir üniversite olmayı hedefleyen Atatürk Üniversitesi´nin bünyesinde; 23 fakülte, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu, 8 enstitü ve alanlarında yetkin, donanımlı, birikim sahibi seçkin akademik kadrosu ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim yapıldığının altını çizen Rektör Çomaklı, Ayrıca rektörlüğe bağlı 29 Araştırma ve Uygulama Merkezinin de kendi alanlarında önemli faaliyetlerde bulunduğunu kayda geçti. Rektör Çomaklı, “Bunun yanı sıra üniversitemiz Açık Öğretim Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde yüksek lisans programları, karma eğitim lisans programları, önlisans programları ve sertifika programları ile yaklaşık 300 bin öğrencisiyle gelişimini sürdürmeye devam etmektedir.” diye konuştu

 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SUNDUĞU İMKANLARLA TERCİHTE ÖNEMLİ NOKTADA

 

Öğrencilerin konforunun düşünüldüğü düzenli kampüsü, sahip olduğu sosyal alanları, kültürel, sanatsal aktivitelerde bulunulacak mekânları, yurtları, ulaşım kolaylıkları bakımından Atatürk Üniversitesi´nin tercih edilen bir üniversite olduğunu paylaşan Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“20. yüzyıl “değişim” kavramıyla ifade edilen bir yüzyıl iken, 21. yüzyıl “gelişim” ve “dönüşüm” kavramlarıyla ifade edilmesi gereken bir yüzyıldır. Bu nedenle hepimizin görevi üniversitelerimizi “gelişime ve dönüşüme hazırlamak” olmalıdır. Plan proje ve çalışmalarımızı buna göre hazırlamak ülkemiz bakımından önem taşımaktadır.

 

Sosyal sorumluluk projelerimiz ile toplumun geleceğine hizmet, öğrencilerimizin iş gücüne katılımını hızlandıran kariyer planlamaları yapmaktayız. Gittikçe önem kazanan geleceğin meslekleri için fırsatlar sunabilmemiz ve amaçlarımızı gerçekleştirirken, temel hedefimizin ‘İşini iyi yapmak, çok çalışmak, yenilikçi – girişimci – dönüştürücü olmak ve öğrencinin yüksek yararını gözetmek´ olduğunu belirtmek istiyorum. Mezun kalitesini artırmayı, yaşam boyu eğitim felsefesini, kişiye özel eğitim seçenekleri ile sunmayı önemseyen bir kurum kültürüne ve etik değerlere sahip olmamız, 2023 yılı ana hedefi doğrultusunda büyük dünya üniversiteleri arasındaki yerimizi almamızı sağlayacaktır.

 

“Yükseköğrenim diploması” vazgeçilmez bir belge ve sizleri kariyer yolculuğuna taşıyacak bir ehliyet olmaktan öte farklı bir anlam ifade etmelidir. İşte bu yüzden, seçiminizi yaparken sizleri, sadece bilgi ve diploma ile değil; gelişime açık, tam donanımlı “İyi bir insan” profiline hazırlayacak, modern üniversite ruhunu yaşama imkânlarını sunacak, sağlam kökleri üzerinde geleceği kucaklayan üniversitemize bekliyoruz.

 

Hayatın sizi mecbur bıraktığı bu çok önemli seçme noktasında; çağdaş ve uygar insanlara yakışan bir sorumluluk bilinci içinde geleceğiniz hakkında vereceğiniz karar, sizleri Atatürk Üniversitesiyle buluştursun diyor, sizleri muhabbetlerimle selamlıyorum.

 

Dünyayı değiştirmek, yeni yüzyılı şekillendirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için Atatürk Üniversitesi ailesine katılın.”  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/rektor-comaklidan-universiteye-davet_16676.html