Rizekent köylüleri şenlikte coştu

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

Ormanı, ağacı, yeşili, manzarası ve suyu ile meşhur olan Erzurum Aziziye ilçesine bağlı Rizekent köyünde, bu yıl ilk kez 25 Ağustos'ta '' 1'inci Rizekent Köyü Şenlikleri'' düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin desteği ile düzenlenen şenliklerde, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Geleneksel hale getirilmesi amaçlanan Rizekent Köyü Şenlikleri, belediyenin Büyükşehir Belediyesi´nin sponsorluğunda köylülerden oluşan bir komitece yürütüldü.

 

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU´NA YOĞUN İLGİ

 

Zengin programıyla dikkat çeken şenliklere, Türkiye´nin dört bir yanında ikâmet eden gurbetteki Rizekentlilerin yanı sıra gurbetteki Erzurum derneklerinin başkan ve yöneticileri de katıldı. AK Parti Erzurum  Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu´nun da katıldığı şenliklerde, Dadaş Fasıl ekibi konser verdi, mehteran ekibi gösteri yaptı, aşıklar birbirinden güzel türküleri ve atışmaları ile şenlikleri renklendirdi.

 

 

Nefes kesen Cirit Müsabakası sonrası, Rizekent köylüleri oyun havaları eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, alana kurulan çadırlarda vakit geçiren vatandaşlarla tek tek görüştü. İçten ve samimi davranışları ile halkın gönlünde taht kuran Zehra Taşkesenlioğlu ile fotoğraf çekilme yarışına giren köylüler, Taşkesenlioğlu´na katılımından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip teşekkür ettiler. Şenliklerde, belediyenin yemek ikramının yanında, yöreye has damak tatları da gelen misafirlere ikram edildi.

 

 

 

‘‘GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ´´

 

Rizekent köyü sakinlerinden Mehmet Korukcu, ‘‘ Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şenliklerde, hem birlik ve beraberlik mesajı verildi, hem de gurbetteki köylülerimizle bir araya gelerek hasret giderdik. Çok güzel bir gün geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şenlikleri geleneksel hale getireceğiz. İnşallah her sene aynı tarihlerde Rizekent köyünde bir araya geleceğiz´´ dedi.

 

 

Şenliklere Ankara´dan katılan Bülent Gedikli ise, ‘‘ Çok güzel bir etkinlikte, özlediğimiz dostlarımızla bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür şenlikler insanlar arasındaki dayanışmayı artırıyor, akrabalık bağlarının daha da güçlenmesine vesile oluyor´´ diye konuştu.

 

 

Şenliklerin düzenlenmesinden büyük katkısı olan İş Adamı Fatih Aksakallı ise, ‘‘ Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir gün geçirdik. Eğlendik, dostlarla hasret giderdik, hasbihal ettik. Önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir şekilde şenliklerimizi devam ettirip geleneksel hale getireceğiz´´ şeklinde konuştu.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/rizekent-koyluleri-senlikte-costu_16738.html