Baba Firarda!

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Kayıp olduğu gerekçesiyle her yerde aranan 3 çocuk babası Ahmet Kars´ın borçlarından dolayı evden firar ettiği ortaya çıktı. Erzurum´un Sanayi Mahallesi´nde oturan 3 çocuk babası 33 yaşındaki Ahmet Kars, 13 Ağustos günü evden çıkmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Günlerce aranan ve ailesinin hayatından endişe ettiği babanın, kendi rızası ile evden kaçtığı ortaya çıktı. Firari baba Ahmet Kars´ın babası Mehmet Kars, oğluna çağrıda bulunarak, ‘Gel çocuklarına sahip çık. Borçlarını ben ödeyeceğim, sen yeter ki eve dön´´ dedi.

 

81 İLDE ARANIYORDU

 

Günlerce nerede olduğuna dair hiçbir ize rastlanamayan 3 çocuk babası Ahmet Kars´ın ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kayıp kişiler Büro Amirliği, Ahmet Kars´ın fotoğraf ve eşkal bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 ilin güvenlik birimlerine bildirmişti. Kayıp şahısla ilgili yapılan resmi işlemlerde, ‘‘ Ahmet Kars. 33 yaşında, 1.65 boyunda. 65 kilo. Esmer tenli, siyah saçlı, siyah gözlü. Kaybolduğunda üzerinde siyah gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabı vardı. 13 Ağustos tarihinde Erzurum´da kayboldu. Görenlerin 155 Polis hattına ya da en yakın Polis merkezine bilgi vermeleri rica olunur´´ şeklinde bilgi notu yer alıyordu.

 

POLİS BULDU , ‘ÖZGÜR İRADEMLE EVİ TERKETTİM' DEDİ…

 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Ahmet Kars´ı 21 Ağustos´ta bulduğu ve ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktığı öğrenildi. Murat Kars´ın Emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı´na verdiği ifadede, ‘‘ Özgür irademle evi terk ettim. Bulunduğum yerin kimseye söylenmemesini istiyorum´´ dediği, şahsın 18 yaş üstünde olduğu için yasalar gereği hiçbir işlem yapılamadan serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Ahmet Kars´ın babası Mehmet Kars ve diğer yakınlarının durumu Polisten öğrenince büyük şok yaşadıkları, Polise nerde olduğuna dair bilgi verilmesini istemelerine rağmen şuana kadar bir sonuca ulaşamadıkları öğrenildi.

 

KREDİ BORCUNDAN DOLAYI KAÇMIŞ

 

Radar Haber'in ulaştığı özel bilgilere göre; Ahmet Kars asgari ücretle çalışırken çevresine, ‘ 3 çocuğa asgari ücretle nereye kadar bakacağım´ diyerek ticarete atılmaya karar vermiş. Bankadan kredi çekerek Yakut plaza içerisinde kendisine ‘Gözleme ve kahvaltı salonu´ adı altında bir işyeri açtı. İşleri tutmayınca kapatma noktasına gelen Ahmet Kars´ın kredi borcundan dolayı evi terk ettiği düşünülüyor. Evden firar eden oğluna çağrıda bulunan üzüntülü baba Mehmet Kars, ‘Gel çocuklarına sahip çık. Borçlarını ben ödeyeceğim, sen yeter ki eve dön´´ dedi. Oğlunun bulunduğunu ve Polise kendi iradesiyle evden ayrıldığını söylediğini belirten Mehmet Kars, ‘‘ Oğlum Polis tarafından bulunmuş,  ‘Özgür irademle evi terk ettim. Yerimi kimseye söylemeyin´ demiş ve serbest bırakılmış. Polisler bize bulunduğu yeri söylemiyor´´ diye konuştu.

 

ÜZÜNTÜLÜ BABADAN ÇAĞRI: OĞLUM BORCUNU BEN ÖDEYECEĞİM, YETERKİ EVE DÖN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIK…

 

Baba Mehmet Kars, ‘‘Ahmet çok iyi bir çocuktu. Çalıştığı dönemde de maaşını alır getiri bana verirdi. Çevresine ‘asgari ücretle 3 çocuğa nereye kadar bakacağım´ diyormuş.  Kredi çekerek işyeri açtı. İşleri iyi gitmedi kapattı. Oğlum gel çocuklarına sahip çık. Hem çocukların hem biz perişan olduk. Ben yakında emekli olacağım ve kredi borcunu ben ödeyeceğim. Borcu hiç sıkıntı etme. Gel çocuklarına sahip çık. İstersen birlik oturma bizimle, biz başka eve çıkalım sen eşin ve çocuklarınla bu evde otur´´ dedi. Sanayi Mahallesinde oturan Kars ailesi, Ahmet Kars´ın geri döneceği günün özlemi ile bekleyişini sürdürüyor.

 

ORDU´DAN YENİ KİMLİK MÜRACATI YAPMIŞ

 

Bu arada Ahmet Kars´ın bulunup serbest kaldıktan sonra şehir dışına çıktığı tahmin ediliyor. Babası Mehmet Kars, ‘‘ Duyduğumuz kadarıyla oğlum Erzurum´da yakalanıp bırakıldıktan sonra Çorum´da yakalanmış. Orda da ‘Ben özgür irademle evi terk ettim´ demiş. Aranan birisi Çorum´a kadar nasıl gidiyor anlamadım.  Daha sonra Ordu ilçesinden yeni kimlik müracaatında bulunmuş. İkametgah adresi Sanayi Mahallesindeki evimiz göründüğü için yen kimlik bize geldi´´ açıklamasını yaptı.   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/21/baba-firarda_16768.html