Tarih yazan iki şehir yeşil sahada

Murat ÖZDEMİR'in haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Dadaşlar Yiğidoların  konuğu olacak. Anadolu Tarihinin 2 kongre şehri bu kez futbolda buluşacak. Sivasspor ve Erzurumspor taraftarının beklentisi ortak: ‘Önce kardeşlik, sonra skor´

 

TARİH YAZAN 2 ŞEHİR

 

Gerek Selçuklu ve Osmanlı ve gerekse cumhuriyet döneminde ‘Tarih yazan 2 şehir´ konumunda olan, aynı tarihi kader ve mirası paylaşan Sivas ve Erzurum, sosyo ekonomik yönden de aynilik gösteriyor. İki şehrin de sporda duruş ve önceliği aynı: Anadolu´daki kardeşlik ve hoşgörüyü örnek olacak düzeyde diri tutmak.

 

ÖNEMLİ OLAN KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜ

 

Erzurumspor ve Sivasspor ekiplerinden birinin puan kaybı yaşaması, her iki takımın da ligdeki durumunu kalıcı boyutta etkilemeyecek. İki takımın önünde de 28 haftalık bir süreç olacak. Ancak iki kardeş il takımının futbol mücadelesinde fanatizm, aşırılıkların yol açabileceği taraftar tavrı her iki il imajını da zedeleyecek.

 

İYİ OLAN KAZANSIN

 

Erzurumspor futbol tarihi içinde diğer takımlarla olduğu gibi bölge takımlarıyla yaptığı karşılaşmalarda taraftarının centilmenliği, kardeşliği önde tutan duruşu ile övgü topladı. Aynı durum Yiğidolar için de geçerli. Maçın skoru ne olursa olsun, önemli olan sportif hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik. Erzurum´dan Sivas´a gidecek mavi beyazlı taraftarın ve Yiğidoların da önceliği bir.(günebakış)

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/tarih-yazan-iki-sehir-yesil-sahada_16824.html