9 ayda 147 orman düşmanına işlem yapıldı!

Sinan AYDIN'ın haberi... 

RADARHABER / ERZURUM
Ormanların titizlikle korunması için mücadelesini sürdüren Erzurum orman Bölge Müdürlüğü, 9 ayda 7 ayrı orman suçundan 147 kişiye işlem yaptı.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde ormanların korunmasını titizlikle yürütüyor. Bu kapsamda, 2018 yılının başından şu zamana kadar çeşitli suçlardan 147 kişi hakkında yasal işlem yapılarak ilgili Cumhuriyet savcılıklarına sevk edildikleri öğrenildi. Ormanların korunması ve yaşatılması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, orman düşmanlarına da göz açtırmıyor.


7 AYRI SUÇTAN 147 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI


Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü´nün sorumluluk alanı içinde yer alan Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde toplam 10 işletme Müdürlüğü ve 40 Toplu Koruma ekibi tarafından yapılan ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması faaliyetleri kapsamında, ormanlara zarar vererek kanunda belirlenen suçları işleyen 147 kişi hakkında işlem yapıldı. Ağustos ayı itibari ile toplamda 147 adet; Açma suçu, bulundurma suçu, işgal suçu, kesme suçu, nakil suçu, otlatma suçu ve sarf suçundan  olmak üzere toplamda 147 kişi hakkında yasal işlem başlatılarak ilgili Cumhuriyet savcılıklarına sevk edildiler. Ormanların titizlikle muhafaza edilmesi için görevlilerin özverili mücadelesi sürüyor. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/9-ayda-147-orman-dusmanina-islem-yapildi_16851.html