Türk-Rus Harbi Şehitliğinin Onarımı Tamamlandı

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum - Pasinler Karayolu üzerinde bulunan Paşapınarı çeşmesi karşındaki 1877-1878 Türk -Rus Harbi Şehitliğinde yapılan onarım tamamlandı.
 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Erzurum Polis Okulu işbirliği ile onarımı yapılan şehitlik,bir manevi mirasımızın daha gerçek hüviyetine kazandırılarak halkımızın ziyaretine sunulmasına neden oldu. Nene Hatun Türk-Rus Harbi şehitliği, yeniden ziyarete açıldı. Bu arada şehitlik hakkında Efe Hazretlerinin önünden geçerken bindiği attan inip el bağlayarak geçtiği ve burada çok büyük bir şehit yatar dediği rivayet edilmektedir.

 
ŞEHİTLİĞİN TARİHÇESİ

1877–1878 Osmanlı-Rus Savaşı´nda şehit olan askerlerimiz için 1962 yılında yapılan şehitlik, Erzurum-Kars yolu üzerinde Paşapınar mevkiindedir. 93 Harbi´nde burada bulunan Sivişli Tabyası´nda çetin muharebeler olmuş, birçok şehit verilmiştir. 2003 yılında yenilenen içinde 6 şehitin bulunduğu şehitliğin, kuzeydoğu kısmında ise Aziziye Tabyası Şehitliği ve Nene Hatun´un mezarı bulunmaktadır. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/turk-rus-harbi-sehitliginin-onarimi-tamamlandi_16907.html