Tuncer Aktaş'a CHP'den büyük vefasızlık!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Hayatının 55 yılını CHP´ye hizmet ederek geçiren ve parti çalışmaları sırasında hastalığı kapan Tuncer Aktaş, 70 yaşında önceki gün öldü. CHP genel merkezinden ne gelen, ne arayan, ne de soran oldu…Oğul Aktaş, CHP´nin vefasızlığına isyan etti…

Anıl Kemal Aktaş, ‘Kırgınız, kızgınız´ başlıklı bir yazı kaleme alıp ‘‘Bu mücadele sırasında bürosu kundaklandı yine pes etmedi. Son rahatsızlığı parti görevi ile aday olduğu seçimlerde ortaya çıkmıştı. DSP ve CHP ne zaman dara düşse babamın kapısını çaldı. Hiç geri çevirmedi. Parti yönetiminden bir kişi bile cenazesine gelmedi'' diyerek sitem etti. 

 

Erzurum Barosu´nun deneyimli avukatlarından olan ve birçok insan tarafından “gülen yüzü ve sempatik tavırları” ile bilinen ve tanınan Tuncer Aktaş, önceki gün Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi´nde hayatını kaybetmişti. Solunum yetmezliği rahatsızlığından kalbi duran Tuncer Aktaş´ın cenazesine, mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinden hiçbir partili gelmedi. Arayıp, soran da olmadı. CHP´nin büyük vefasızlığına, Tuncer Aktaş´ın oğlu Anıl Kemal Aktaş isyan etti. Hukukçu kimliğinin yanında, siyaset adamlığıyla da bilinen Tuncer Aktaş, siyasi hayatının neredeyse tamamını CHP´ye hizmet için geçirmişti. Belli bir süre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı olarak görev yapan ve yine aynı partiden Erzurum Milletvekili Adayı da olan 3 çocuk babası 70 yaşındaki Tuncer Aktaş, hak ettiği değeri öldüğün de göremedi…

 

OĞUL AKTAŞ: PARTİ YÖNETİMİNDEN BİR KİŞİ BİLE CENAZESİNE GELMEDİ

 

Ömrünü CHP´ye adamış ve 55 yıl bu partiye hizmet etmiş Tuncer Aktaş, bu uğurda sağlığını da kaybetmişti. Avukat Tuncer Aktaş´a Partinin vefasızlığını, oğlu Anıl Kemal Aktaş sözcüklere döktü. Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak CHP´nin vefasızlığını dile getiren oğul Aktaş´a kısa sürede büyük destek gelirken, CHP´ye ise tepki yorumları yapıldı.

 

İşte Anıl Kemal Aktaş´ın ‘Kırgınız, kızgınız´ başlığı ile CHP´ye sitem ettiği o açıklamalar:

 

‘‘Babam CHP´nin kapısından içeri 14 yaşında girmişti. Hayatını idealleri uğruna vakfetti partiye. Bu mücadele sırasında bürosu kundaklandı yine pes etmedi. Son rahatsızlığı parti görevi ile aday olduğu seçimlerde ortaya çıkmıştı. Parti yönetiminden bir kişi bile cenazesine gelmedi. Verdiği mücadele hiç kolay olmamıştı. Erzurum gibi bir yerde ´70´li yıllarda Gençlik Kolları ve bürokraside, ´80 darbesi ve sonrasında her türlü baskıya direndi. Darbe mağdurlarından, işçilere, köylülere ve bütün bir şehre elindeki yegane güç olan HUKUK ile sahip çıktı.

 

''DSP VE CHP NE ZAMAN DARA DÜŞSE BABAMIN KAPISNI ÇALDI''

 

Yeri geldi yağmaya karşı kendi başına özelleştirmeye karşı davalar açtı, kazandı, yeri geldi şiddet mağduru kadınlar için adliye koridorlarında kalkan oldu. DSP ve CHP ne zaman dara düşse babamın kapısını çaldı. Hiç geri çevirmedi. Bütün bunları yaparken hem avukat hem edebiyat öğretmeni olarak ilkeleri için yaşadı. Avukat iken öğretmenlikten vazgeçmedi. Hem duruşmaya girdi hem çok sevdiği edebiyat derslerine devam etti. DSP ve CHP´nin en zayıf olduğu dönemlerde İl Başkanı oldu. Bütün gücüyle ayağa kaldırdı partiyi. Sonunda sağlığını bu yolda yitirdi. Parti 2002 yılında kontenjan vekilliği teklif ettiğinde reddetti. Erzurum´da baraj altında kalmış partinin il başkanı olarak göreve geldiğini ve ´83 yılından beri vekil çıkmayan ilde bir başarı yakalayacağını, Erzurum İl Örgütünü yüz üstü bırakmayacağını söyledi.

 

''ÇOK ÜZÜLDÜ, YİNE KÜSMEDİ…''

 

1500 oyla seçimi kaybetti. Yine vazgeçmedi. 2010 yılında parti göreve çağırdı ve yeniden Erzurum İl Başkanı oldu. Daha önce kombina özelleştirmesine dair verdiği mücadeleyi bu sefer HES´lere karşı verdi. 2011 seçimlerinde Genel Merkez yönetimine açıkça söyledi. Şehirdeki itibari önemliydi. Gerekirse aday olmayacaktı. Genel Merkez ısrarla başvurusunu aldı. Yerine MHP kökenli bir aday gösterildi. Çok üzüldü. Yine küsmedi. 2015 yılında kendisine adaylık teklifi gelince gençlere fırsat vermek istedi. Gonca Aytaş ´ı kendi yerine aday gösterdi. 1 Kasım seçimlerinde Genel Merkez aday olmasını istedi. Seçimlerde zatürre oldu. Son süreçte sağlığı bir daha toparlamadı ve babamı kaybettik. Binlerce mağdura el uzatan bir Anadolu yiğidinin CHP´den gördüğü vefasızlık dün tekrarlandı. Cenazesine bir GENEL MERKEZ yöneticisi gelmedi.´´Açıklamalara sosyal medyadan da çok sayıda destek ve CHP´ye tepki geldi. Önceki dönem CHP´den Erzurum Milletvekili Adayı olan Gonca Aytaş´ta Anıl Kemal Aktaş´ın açıklamalarını paylaşıp partisine tepki gösterdi.   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/tuncer-aktasden-buyuk-vefasizlik_17002.html