Erzurum'da 4 Bin 700 öğrenci o korkuyu yaşadı!

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Türkiye´de can ve mal kayıplarına yol açan birçok deprem, AFAD Başkanlığınca oluşturulan deprem simülasyon tırında, bir çok ilde olduğu gibi Erzurum´da da öğrencilerin deprem korkularını yenmesi amacıyla, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacakları ile ilgili teorik eğitim verildi.

 

ÇEŞİTLİ İLLERDEKİ DEPREMLER CANLANDIRILDI

 

Erzurum´da Polis Amca İlk Öğretim okulunda başlatılan ilk gün eğitimlerine Erzurum Vali Yardımcısı Sadettin Doğan, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile AFAD Erzurum Müdürü Selahattin Karslı, AFAD Erzurum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andıç ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sınıflarında verilen teorik eğitim sonrası ekiplerce AFAD´ ın deprem simülasyon tırında 7,4 İzmit, 6,7 Van ve 6,4 şiddetindeki Bingöl depremleri, canlandırılarak, tıra bindirilen öğrencilere hem pratik eğitim verildi hem de deprem korkularını yenmeleri sağlanmaya çalışıldı.

 

 

 

4 BİN 700 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

 

AFAD Erzurum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andıç, deprem öncesi, sonrası ve deprem sırasında yapılması gerekenleri okullarda öğrencilere anlattıklarını belirterek, "AFAD Başkanlığımızın bize gönderdiği deprem simülasyon tırında deprem anını yaşatmak ve farkındalık oluşturmak istedik. Bunun için önce okullardan başladık, daha sonra üniversite ve kamu kurumlarında deprem anında neler yapılması gerektiğini, depremi hissettirecek şekilde anlatıp eğitim vereceğiz" dedi.

 

 

AFAD Erzurum ekiplerinin tırda öğrencilere deprem anı yaşattıklarını anlatan Andıç, uygulamalı eğitimin önemine işaret etti. Andıç, "Deprem tırımızda İzmit, Van ve Bingöl depremlerinin şiddetlerini vererek çocukların bu şiddeti hissetmesini sağlıyoruz.

 

 

Tırda öğrenciler deprem anını yaşıyor ve böylece deprem korkularını gideriyor. Eğitimlerimiz aralıksız olarak devam edecek" dedi. Deprem simülasyon tırı Erzurum´da bulunduğu süre içinde toplam 4700 öğrenciye eğitim vererek çalışmalarını noktaladı.

 

 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/erzurumda-4-bin-700-ogrenci-o-korkuyu-yasadi_17031.html