MHP'de Erzurum için ittifak iddiası

RADARHABER / ERZURUM 

Ak Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifaka Erzurum'unda dahil edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada hızla yayılan iddiaların doğruluk payının yüksel olduğu ve MHP genel merkezinin  bugün resmi bir açıklama yapacağı öğrenildi. İddialar, MHP Erzurum il teşkilatında büyük tepki çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesi sonrasında Ekim ayında kapanan ittifak defteri, yeniden açılmıştı. Geçtiğimiz gurup toplantısında Devlet Bahçeli'nin ‘‘İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceğiz’’ açıklaması sonrasında, Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde ittifak çalışmaları başlamıştı. 

 

İTTİFAK YAPILMASI PLANLANAN İLLER ARASINA ERZURUM'DA MI ALINDI? 

 

Sosyal medyada, sabah saatlerinde ortaya atılan bir iddia, günün en çok konuşulan konusu oldu. ‘MHP ile AK Parti anlaştı. Serdar Sevimli adaylıktan çekildi. Karşılığında Erzurum’un henüz isimleri belirlenmeyen 4 ilçesi MHP’ye verildi’’ şeklindeki haberleri, ‘‘İttifak Erzurum için anlaştı. MHP Kars ve Iğdır karşılığında Erzurum’u AK Partyi’ye verdi. Serdar Sevimli’ye adaylığının geri çekildiği tebliğ edildi’’ şeklindeki iddialarla devam etti. MHP’de gerek genel merkez gerekse il teşkilatı tarafından konu ile ilgili resmi açıklama yapılmadı.

 

MHP TABANI TEPKİLİ

 

Erzurum'da ciddi bir hava estiren Serdar Sevimli'yi adaylıktan geri çektikleri duyumları, şaşkınlık ve tepkiyi bir arada getirdi. Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin adaylığı sonrasında MHP tabanında oluşan hava, bu haberin yayılmasıyla yerini endişeye bıraktı. Erzurum'da alternatif parti konumundaki MHP'nin neden AK Parti ile ittifak edeceğine anlam veremediklerini belirten partililer, " Erzurum'da HDP yok, CHP yok, neye kime karşı ittifak ediyoruz? Erzurum'da ki ittifakın ülkenin beka sorununa nasıl bir katkı sağlayacağını izah etsinler. Biz adayımızı AK Parti'den önce açıkladık, bir ittifak olacaksa MHP adayı üzerinde olmalı. Serdar Sevimli'ye yapılan büyük haksızlık olur " diye konuştular.  

 

MHP GENEL MERKEZİ BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK

 

MHP'nin Büyükşehir adayını geri çekerek Erzurum'da Mehmet Sekmen'i destekleme kararı aldığı iddiaları her geçen saat doğruluğu yönünde ağırlık kazanıyor. MHP kaynaklarından alınan bilgide, iddiaların doğru olduğu, Serdar Sevimli’nin adaylığının geri çekildiği ifade edildi. Bu arada MHP genel merkezinin konu ile ilgili bugün resmi bir açıklama yapacağı öğrenildi.

 

ŞİMŞEK AKPINAR İSE İDDİALARI YALANLIYOR

 

İddialarla ilgili bir açıklama yapan MHP’li Şimşek Akpınar ise, Serdar Sevimli’nin MHP’nin adayı olduğunu ve seçim çalışmalarını sürdürdüğünü savundu. Şimşek Akpınar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Erzurum’da ittifak spekülasyonu yapmak, Siyasi etiğin nirvanası Dr. Devlet Bahçeli’ye karşı hadsizliktir. Erzurum’a gönül veren ülkücü dava adamlarına karşı oynanan bir oyundur. Prof. Dr. Serdar Sevimli, ülkücü hareketin ve bütün Erzurumluların Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır.  Serdar Sevimli çalışmalarına ilk günkü şevk ve hızla devam etmektedir. Korkunun ecele faydası yoktur. ’’

SERDAR SEVİMLİ ANKARA'YA  ÇAĞIRILDI

Bu arada Erzurum'da bir numaralı gündem maddesi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli, akşam saatlerinde Ankara’ya çağrıldı. Sevimli’nin Ankara’ya çağrılması, gün boyu sosyal medyada ittifak gerekçesiyle Sevimli’nin adaylıktan çekileceğine yönelik söylentilerin doğruluğunu güçlendirdi. İttifak kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli'nin  adaylıktan çekileceği ve AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen'in  destekleneceği ifade ediliyor. İttifak kapsamında ayrıca isimleri netlik kazanmayan 4 ilçeden ise AK Parti'nin aday çıkarmayarak bu ilçelerde MHP’nin çıkaracağı adayları destekleyeceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili resmi açıklamanın MHP genel merkezi tarafından yarın yapılacağı öğrenildi. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/mhpde-erzurum-icin-ittifak-iddiasi_17122.html