Mehmet Emin Öz: Biz AK Parti'nin Adamıyız

RADARHABER / ERZURUM 

 

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanlarının aday adaylığı sürecinde yaşanan ‘o onun adamı´ tartışmalarına noktayı koydu. Başkan Öz, ''Biz il başkanlığı olarak Erzurum´da en çok oyu kim alacaksa o isimlere yönelik raporumuzu genel merkeze sunduk. Bazı basın yayın organlarında yazıldığı gibi değil. Kimse kimsenin adayı diye bir şey yok. Biz AK Parti´nin adamıyız'' dedi.

 

Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkan adaylığı için kendi adamlarını yerleştirmeye çalıştığı iddialarına açıklık getirdi. ‘‘Mehmet Emin Öz şu ismi istiyor, diğeri şu ismi istiyor gibilerinden yazıldı çizildi. Kimsenin adamı gibi bir durum söz konusu değil´´ diyen Başkan Öz: ‘‘Biz AK Parti'nin Adamıyız" diye konuştu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Sekmen ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Mehmet Sekmen´in resmi müracaat dilekçesini verdiği basın toplantısında bir araya geldiler. Yerel seçim süreci kapsamında Sekmen´e karşı ismi en konuşulan başkan adayı olan ve bu yönde kulis çalışmaları da yapan Mehmet Emin Öz, genel merkezin yeniden Sekmen isminde karar kılması sonrası sessizliğe bürünmüştü. Aday isim açıklanmadan önce verdiği bir demeçte ‘Görev istenmez, verilir´ diyen İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Mehmet Sekmen ile haftalar sonra ilk kez uzun süreli bir ara geldi. Öz, düzenlenen basın toplantısının sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

 

''BİZ AK PARTİ´NİN ADAMIYIZ''

 

Bir gazeteci Mehmet Emin Öz´e , ‘‘Kamuoyu merakla partinizin ilçe belediye başkanı adaylarını  açıklamasını bekliyor. İsimlerin açıklanması ile ilgili belirli bir takvim var mı? Ne zaman açıklanacak? Ayrıca İlçe belediye başkanlarının belirlenmesinde il teşkilatı olarak dahiliniz oldu mu?´´ diye sordu. Başkan Öz, isimlerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade edip kesin bir tarih vermedi.  Diğer soru ile ilgili ise şunları söyledi: ‘‘ Bazı basın yayın organlarında da yazıldı çizildi. İşte felan ilçede Mehmet Emin Öz şu ismi istiyor, diğeri şu ismi istiyor gibilerinden. Kesinlikle böyle bir durum yok. Kimsenin adamı gibi bir durum söz konusu değil. İl teşkilatı olarak genel merkeze bir rapor sunduk. Bu raporumuzda hangi isimlerin Erzurum´da güçlü olduğunu ve yüksek oranda oy getirisi olduğunu ifade ettik. Onun haricinde şu isim olsun bu isim olsun gibi bir dahilimiz olmadı. Takdir genel merkezindir. Biz AK Parti´de hiçbir zaman şu şunun adamı gibi mantıkla çalışmadık. Kimse kimsenin adamı diye bir durum söz konusu değil. Biz AK Parti´nin adamıyız´´ dedi.  

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/mehmet-emin-oz-biz-ak-partinin-adamiyiz_17231.html