Doğu’da beyaz afet: Bin 519 Köye Ulaşım Yok

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Yılın son günleri Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar altında geçiyor. Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava dalgası, Doğu Anadolu'yu etkisi altına aldı. Gece başlayarak etkisini artıran kar yağışı sebebiyle bölgede, bin 519 yerleşim biriminin merkezle bağlantısı kesildi. Zaman zaman tipinin de etkili olduğu Erzurum'un Karayazı ilçesi ile Muş'un Malazgirt ilçesini bağlayan karayolunda ulaşım güçlükle sağlandı. Tipi ve buzlanma sebebiyle çok sayıda araç yoldan çıktı. Karayolları ekipleri gün boyu karayolunu ulaşıma açmak için mücadele etti.

 

GÖRÜŞ MESAFESİ 15 METREYE KADAR DÜŞTÜ

 

Yoğun kar yağışı gece saatlerinden itibaren başta Erzurum olmak üzere, Erzincan, Muş ve Kars'ta etkili oldu. Erzurum'da bin 19, Erzincan'da 283, Muş'ta 119, Kars'ta 54 ve Ağrı'da 44 olmak üzere toplam bin 519 köyün yolu kapandı. Tipi ve kar yağışı sebebiyle Erzurum'un Karayazı ilçesi ile Muş'un Malazgirt ilçesini bağlayan karayolunda ulaşım güçlükle yapılıyor. Görüş mesafesinin 15 metreye kadar düştüğü karayollarında, çok sayıda araç kayarak yoldan çıktı. Karayolları ekipleri gün boyunca yolda ulaşımın yapılması için çalışma yaptı. İş makineleri tipinin biriktirdiği karları temizledi.

 

 

 

 

ERZURUM'DA YAŞAM ZORLAŞTI

 

Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerine ait ekipler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapıyor. Kar yağışı ile birlikte Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kar yağışıyla birlikte bölgede hava sıcaklıklarında önemli azalmalar gözlenecek. 5 ile 10 derece arasında soğuyacak bölgede kar yağışı Cuma günü aralıklarla devam edecek. Cumartesi çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgede, kar yağışı Pazar ve Pazartesi günü devam edecek.

 

ERZURUM'DA OKULLAR CUMA GÜNÜ TATİL EDİLDİ

 

Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da, eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ile meteorolojik verilere göre kar yağışının ardından oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 28 Aralık Cuma günü eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi. Açıklama ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/35/doguda-beyaz-afet-bin-519-koye-ulasim-yok_17268.html