Erzurum'da Kar Esareti

 

Haber ve Fotoğraflar: Sinan AYDIN

 

RADARHABER / ERZURUM  

Balkanlar üzerinde gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunan  Erzurum’da, akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız yağan kar, yaşamı olumsuz etkiledi. Erzurum’la birlikte Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 7 ilde 1803 köy ve mezra yolu kapandı. Erzurum’da gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, tipi ve buzlanma, beraberinde trafik kazalarını da getirdi.

 

ERZURUM’DA 1143 KÖY YOLU KAPANDI

Kar yağışı sonrası Erzurum'da 1143 köy yolunun ilçelerle bağlantısı kesildi. Belediye ekipleri köy yolları ve mahallelerde yol açma çalışmalarını sürdürürken, Karayolları ekipleri de karayollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 209 kar temizleme aracı ve 659 personelle, kent merkezinde 27 santimetreye ulaşan karı temizlemek ve kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

 

 

KAR YAĞIŞI GÜZEL GÖRÜNTÜLERE DE SAHNE OLUYOR

Esnaflar işyerlerinin önlerini vatandaşlar ise evlerinin önünü kendi imkanları ile temizlerken, kar yağışı ilde kartpostallık görüntülerde oluşturuyor. Havuzbaşı semtinde bulunan ve Dadaş bar ekibini simgeleyen figürler de yağan kardan nasibini aldı. Heykellerin üzeri karla kaplanırken, ortaya güzel görüntüler çıktı.

 

 

 

 

 

  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurumda-kar-esareti_17276.html