Doğu Ekspresi yolcularının ‘tur şirketi´ isyanı

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, son dönemde Tur şirketlerinin işi ticarete dökmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorlar. Gidecekleri yerler için aylar öncesinden bilet rezervasyonu yapmak isteyen bir çok vatandaş, tren biletlerinin tur şirketleri tarafından toplu olarak rezervasyon yapılmış olması nedeniyle tren bileti bulamıyorlar. Duruma tepki gösteren birçok vatandaş, Devlet Demiryollarının tren biletlerini Tur şirketlerine toplu halde satmasının mağduriyet yarattığını belirterek yetkililerin çözüm bulmasını istiyorlar.

 

TUR ŞİRKETLERİ TRENİ DE TİCARİ KAZANCA ÇEVİRDİ

 

Son dönemde Türkiye´nin dört bir yanından Doğu Ekspresi ile Erzurum ve Kars´a yolculuk edenlerin sayısında patlama yaşanınca, Tur şirketlerinin de iştahı kabardı. İşi ticarete döken Tur şirketler, Devlet demiryollarının yataklı ve kuşetli vagonlarını aylar öncesinden toplu halde rezervasyon yaptırarak alıp, kendi tur paketleri ile yerli turistlere çeşitli paketlerle pazarlayıp ticari kazanç elde ediyorlar. Durum böyle olunca da, vatandaş tren bileti bulmakta büyük sıkıntılar çekiyor. Devlet Demiryollarının Tur şirketlerinin bu ticari girişimine izin vermesi, uçak ve otobüs bileti alma gücü olmadığı için trenle seyahat etmek isteyen dar gelirli vatandaşları daha çok mağdur ediyor.

 

VATANDAŞ TREN BİLETİ BULAMIYOR

 

Radar Haber'İ arayarak şikayetlerini dile getiren yüzlerce vatandaş, TCDD´nin tur şirketleri ile anlaşma uygulamasına son vermesini istiyorlar. Aileleri ile yolculuk etmek istedikleri için özellikle kuşetli ve yataklı vagonlarda 2 ay sonrası için dahi bilet bulunmadıklarından dert yanan vatandaşlar, ‘‘Tur şirketleri devletin vagonlarını sanki kendi vagonlarıymış gibi satın alıp bunun üzerinden para kazanıyorlar. Devlet Demiryolları bu ticari ranta müsaade etmemeli´´ diye konuştular.

 

SIKINTIYI CUMHURBAŞKANINA İLETECEKLER

 

‘‘Biz dar gelirli vatandaşlar tren bileti bulamıyoruz´´ diye haykıran Doğu Ekspresi yolcuları, ‘‘Erzurum´a hiçbir faydası ve katkısı olmayan tur şirketleri, başka alanlardan para kazansınlar´´ diye konuştular. Bu arada çok sayıda vatandaşın Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünü de arayarak şikayetlerini ilettikleri, gerekirse bu sıkıntıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ileterek çözüm bulmasını isteyeceklerini söylediler.   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/dogu-ekspresi-yolcularinin-tur-sirketi-isyani_17330.html