Çat’ta Arif Hikmet Kılıç Sürprizi

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, son dakikada yine herkesi şaşırttı. Başkan Kılıç, CHP’den yeniden Çat Belediye Başkanlığı’na aday oldu. İstanbul Şişli Belediyesi için adaylığı gündeme gelen ancak CHP tarafından aday gösterilmeyen mevcut Çat İlçesi Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, başvuruların son gününde tekrar Çat Belediye Başkanlığı için aday oldu. Resmi başvurusu dün saat 16.55’te yapan Başkan Kılıç’ın adaylığı ilçede büyük bir sevinçle karşılandı. Başkan Kılıç’ın adaylığı Erzurum’da siyaset gündemine son dakika bombası gibi düşerken, Çatlılar bu haberi alır almaz Başkan Kılıç’ı mesaj yağmuruna tuttular.

 

HEMŞEHRİLERİ SEVİNDİ

 

Çatlılar, “Olması gereken de buydu. Başkan Kılıç’ın bu ilçede bir dönem daha görev yapması şarttı, biz çok istedik, o da bizi kırmadı. Dolayısıyla efsane geri döndü” diye konuştular.  Erzurum’un tek CHP’li Belediye Başkanı olan Arif Hikmet Kılıç, elde ettiği tecrübelerini İstanbul ilçe belediye başkanlığında göstermek istese de aday listelerinin verildiği son günde Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden Erzurum Çat ilçesi belediye başkanı adayı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir çok ortamda başarılı çalışmalarından bahsedilerek örnek belediye başkanı olarak gösterilen Arif Hikmet Kılıç’ın, parti tarafından açıklanan İstanbul ilçe belediye başkan adayları arasında yer almaması hayal kırıklığına neden ol muştu.

 

ARİF HİKMET KILIÇ KİMDİR?

 

1967 yılında Erzurum'un Çat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamlayan Arif Hikmet Kılıç daha sonra ticaret hayatına atıldı. İstanbul'a yerleşti. İnşaat, turizm ve eğlence sektöründe önemli kariyer yaptı. İyi bir yönetim ve teşkilatlanma tecrübesine sahip girişimci ruhu ile ileriye dönük halkın içinden biri olarak mahalli seçimlerde CHP den belediye başkanlığına aday olarak halkın büyük çoğunluğunun tercihi ile belediye başkanı oldu. Halk için çalışmalara başlayan ve ilçede gözle görülür bir değişim gerçekleştirdi.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/catta-arif-hikmet-kilic-surprizi_17573.html